Yandex Metrica

Bozcaada'da evler boş ama kiralanamıyor! Nedenine inanamayacaksınız

Bozcaada'da evler boş ama kiralanamıyor! Nedenine inanamayacaksınız

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, evlerin turizm sezonunda oda oda kiraya verilmesi nedeniyle, adanın yerli halkı, yeni evlenen gençler ile kamu ve özel sektörde çalışanlar ya kiralık ev bulamıyor ya da buldukları evleri yüksek fiyatlar yüzünden tutamıyor.

Yaşam

23.01.2024, 18:39

Türkiye'nin köyü bulunmayan tek ilçesi Bozcaada, son yıllarda tatil için gözde yerlerin başında geliyor. 

Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne olan ünlü şovmen neden doğum yapamıyor? Paris Hilton ikinci bebeğini kucağına aldı! Taşıyıcı anne yöntemiyle anne... Haberi Görüntüle

EV SAHİPLERİ EVLERİNİ PANSİYON MANTIĞIYLA KİRALIYOR

Bozcaada'da resmi rakamlara göre, otel ve pansiyonların toplam yatak kapasitesi 4 bin 200. Ancak ruhsatsız, pansiyon şeklinde kiraya verilen evlerle birlikte bu rakam 20 bine kadar çıkıyor. Özellikle uzun bayram tatilleri ve hafta sonuları bazen adada yatacak yer dahi bulmak mümkün olmuyor.

Bu durum, ev sahiplerinin evlerini pansiyon mantığıyla kiralamasına neden oluyor. Bu da adada uzun süreli ev kiralamak isteyenleri zora sokuyor. Bozcaada'da, kış aylarında evlerin büyük bölümü boş olsa da kiralık ev bulunmuyor. 

Adada yerleşik hayat sürmek isteyenler için kiralık ev bulmak mümkün olmuyor. Bulunan az sayıdaki evin aylık kirası ise cep yakıyor.

Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum gününde ne oldu? Yasemin Sakallıoğlu pastası nasıldı? Yasemin Sakallıoğlu pastası neden gündemde? Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum gününde ne oldu? Yasemin Sakallıoğlu pastası nasıldı?... Haberi Görüntüle

KİRALIK EVLERİN FİYATLARI 5 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Adada kiralık evlerin fiyatı 5 bin liradan başlayıp 10 bin liraya kadar çıkıyor. Bu nedenle adalılar kış aylarında anakarada yaşamak durumunda kalıyor. Kış aylarında bin kişiden daha az insanın yaşadığı adada lojman sıkıntısı da olunca birçok memur ev bulamıyor. Ya da tek-tük bulunan evlerin çok yüksek fiyatlarla kiralanması yüzünden öğretmeninden sağlık çalışanlarına kadar memurların büyük bölümü anakarada ev tutuyor, sabah ilk feribotla mesaiye geliyor, akşam son seferler de dönmek zorunda kalıyor.

Serenay Sarıkaya ile dalga geçen Cem Yılmaz küçük duruma düştü! Eleştirileri kaldıramayınca söyledikleriyle herkesi şaşkına çevirdi! Serenay Sarıkaya ile dalga geçen Cem Yılmaz küçük duruma düştü!... Haberi Görüntüle

 2-3 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE 1 YILDA KAZANACAĞINDAN DAHA FAZLA KAZANIYOR

Adada kış aylarında evlerin büyük bölümü boş olduğu halde kiraya verilmiyor. Ev sahipleri sezonda ruhsatsız, kaçak olarak evini pansiyon gibi kiraya verip 2-3 ay gibi bir sürede 1 yılda kazanacağı paranın çok daha fazlasını kazandığı için kışın evini kiraya vermeye yanaşmıyor.

Bazı ev sahipleri ise yaz aylarında pansiyon olarak kullanmak için evlerini sadece ekim ve mayıs ayları arasında kiraya veriyor. Yıllık kiraya verenler ise 80-90 bin lira kira istiyor. Kirayı da genelde peşin olarak alıyor. Bu durum nedeniyle, yaz aylarında 20 bine kadar çıkan ada nüfusu, kış aylarında binin altına düşüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading