Yandex Metrica

Berat Kandili'nde nafile namazı kaç rekattır? Nafile namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir?

Berat Kandili'nde nafile namazı kaç rekattır? Nafile namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir?

Berat Kandili ile beraber nafile namazı hakkında araştırmalar arttı. Müslüman vatandaşlar Berat Kandili’nde kaç rekat nafile namazı kılınacağını nafile namazı esnasında okunacak duaları merak ediyor. Nafile namazı nasıl kılınır sorusu arama motorlarında sıkça aratılmaya başlandı. Peki, Berat Kandili'nde nafile namazı kaç rekattır? Nafile namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir?

Yaşam

02.04.2024, 00:58

Nafile namazı Müslüman vatandaşlar tarafından sıkça aratılmaya başlanmış durumda. Müslüman dünyası için kandil günleri önemli tarihler arasında bulunur. Berat Kandili'nde nafile namazı kaç rekattır? Nafile namazı nasıl kılınır, okunacak dualar nelerdir?

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR?

Kandil günleri, nafile namazı kılınması tavsiye edilir 12 rekat olan nafile namazı, 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR?

Her nafile namazın belli bir saati vardır. Salat-u Evvabin akşam namazı sonrası kılınır. Belli bir rekat yoktur. Yatsı namazına yarım saat kalana kadar kılınabilir. Nafile olduğu için gamet getirilmez ve cemaat yapılmaz. İki, üç ve dört rekat kılınabilir.Teheccüd Namazı ise Yatsı namazının sünneti ile vitr arasında kılınır. Sünnete uygun olan yöntem kişinin yatsı sünnetini kılması, ardından uyuması ve gece kalkıp istediği kadar nafile kıldıktan sonra son olarak vitr namazını kılmasıdır. Yatmadan önce vitr kılınırsa gece kalktığında vitir kılmadan teheccüd kılınabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading