Yandex Metrica

19 Mayıs tatil mi? 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okullar ve üniversiteler açık mı?

19 Mayıs tatil mi? 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okullar ve üniversiteler açık mı?

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşıyor. Bu yıl da coşku ve sevinçle kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatil mi sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 19 Mayıs tatil mi? 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okullar ve üniversiteler açık mı?

Yaşam

18.03.2024, 08:09

Gençlik ve Spor Bayramı tatil mi araması vatandaşlar tarafından merak edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecan ve sevinçle kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı üniversiteler ve okullar açık mı diye araştırılıyor. Peki 19 Mayıs tatil mi? 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okullar ve üniversiteler açık mı?

Ünlü youtuber Hasan Can Kaya'dan kötü haber! Acil ameliyata alındı durumu kritik! Ünlü youtuber Hasan Can Kaya'dan kötü haber! Acil ameliyata alındı... Haberi Görüntüle

19 MAYIS TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramı olarak kutlanır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda resmi tatil olarak kutlanacak.

Ceyda Düvenci geçen yıl boşandığı eski eşi ile aşk yaşıyor! Güçlü Mete kim, evli mi? Ceyda Düvenci geçen yıl boşandığı eski eşi ile aşk yaşıyor!... Haberi Görüntüle

19 MAYIS BAYRAMI İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 senesinde Gazi Günü ismiyle Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935 tarihinde Atatürk Günü adı altında resmiyet kazandı. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda gerçekleştirilen kutlama ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline dönüştü. Bu organizasyondan bir süre sonra yapılan Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" ismiyle her yıl yapılma teklifi sunuldu. Kongrede oylanan bu teklif daha sonra kabul edilmiş ve Atatürk'ün onayı sonrası yasalaşmıştır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading