Yandex Metrica

Hatay krizi büyüyor! CHP'de Lütfü 'Savaş'ı:Önce onay verdiler sonra geri döndüler

Hatay krizi büyüyor! CHP'de Lütfü 'Savaş'ı:Önce onay verdiler sonra geri döndüler

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve parlamento seçimleri sonrası kaos dönemine giren CHP'de yeni krizin adı yerel seçim. İzmir ve Eskişehir adaylarını belirlemekte çok zorlanan CHP şimdi de Hatay adayında tıkandı. Hatay için mevcut belediye başkanı olan Lütfü Savaş'ı aday gösteren CHP, halkın tepkisi sonrası geri adım attı. 

Politika

18.02.2024, 09:01

Geçtiğimiz günlerde Hatay'da düzenlenen depremde hayatını kaybedenleri anma programında mevcut belediye başkanı ve CHP'nin yeni adayı Lütfü Savaş'a karşı protesto sesleri yükselmiş ve linç girişimi gerçekleşmişti. Söz konusu olay sonrası adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak edilen Savaş, kameralar karşısına geçip inadına adaylığını sürdüreceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

"NATO KAFA NATO MERMER"

Linç girişimi üzerine "Oyun oynanıyor, provokasyon yapılıyor" diyen Lütfü Savaş, "Yılmayacağım, sinmeyeceğim" sözleriyle de adaylıktan çekilmeyeceğini ilan etmişti.

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

CHP'DE KAFALAR KARIŞTI

Söz konusu açıklamaların aksine CHP grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları peş peşe açıklamalar yaparak Savaş'ın adaylığının ilk PM'de tekrar değerlendirileceğinin sinyallerini vermişti.

AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var Haberi Görüntüle

HATAY İÇİN YENİ ADAY ARANIYOR

Lütfü Savaş'ın yerine yeni aday çıkarmak için kolları sıvayan CHP'de Hatay krizi parti içinde krize neden oldu. Hatay'daki protestolardan tedirgin olan parti yönetimi hafta başına kadar kentte yeni anketler yaparak isim arayışını sürdüreceği bildirildi. Ayrıca Hatay'da yaşanan süreç sebebiyle partinin bir gün önce aldığı kararı kısa süre sonra ertelemesi de şaşkınlık yarattı.

İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti Haberi Görüntüle

ADAY TANITIM TOPLANTISI ERTELENDİ

CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla yayımlanan kararda, aday tanıtım toplantısının 12 Şubat'ta yapılacağı duyuruldu. Hatay'daki gelişmeler üzerine bir gün sonra Genel Başkan Özgür Özel'in yoğun takvimini gerekçe gösteren parti yönetimi, lansmanın 18 Şubat'a ertelendiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Politika


Loading