Yandex Metrica

Hamilton için yeni bir macera: Ferrari ile anlaştı! İşte başarılı pilotun dudak uçuklatan maaşı...

Hamilton için yeni bir macera: Ferrari ile anlaştı! İşte başarılı pilotun dudak uçuklatan maaşı...

Formula 1'in yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 2025 sezonunda Mercedes'ten ayrılıp Ferrari ile yarışacak. İngiliz pilotun İtalyan ekibiyle imzaladığı 2 yıllık sözleşmenin bedeli 100 milyon sterlin olarak açıklandı.

Spor

26.02.2024, 00:13

Formula 1'de heyecan verici bir transfer gelişmesi yaşandı. 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 2024 sezonu sonrasında Mercedes'ten ayrılıp Ferrari ile yarışacak. İngiliz pilotun İtalyan ekibiyle imzaladığı 2 yıllık dev anlaşmanın bedeli ise iddialara göre tam 100 milyon sterlin.

Aboubakar'dan şok ayrılık kararı! Yeni adresi belli oldu Aboubakar'dan şok ayrılık kararı! Yeni adresi belli oldu Haberi Görüntüle

FERRARI MACERASI BAŞLIYOR

Mercedes ile 11 sezon geçiren ve kariyerinde 7 dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton, 2024 sezonunun sonunda Ferrari'ye transfer olacak. Bu önemli değişikliğin ardında, Hamilton'ın Formula 1 kariyerine yeni bir sayfa açma isteği bulunuyor.

Psişiğin son 3 tahmini tutmuştu: Şampiyonlar Ligi'ni seneye Galatasaray kazanacak Psişiğin son 3 tahmini tutmuştu: Şampiyonlar Ligi'ni seneye Galatasaray kazanacak Haberi Görüntüle

100 MİLYON STERLİNLİK ANLAŞMA

The Sun'da yer alan habere göre, Hamilton'ın Ferrari ile imzaladığı 2 yıllık sözleşme, İngiliz pilotu zenginleştirecek cinsten. Hamilton, bu anlaşma kapsamında toplamda 100 milyon sterlin kazanacak.

Hamilton'ın Mercedes ile olan sözleşmesi sona erdikten sonra, İtalyan ekibi Ferrari'de yoluna devam edecek olması Formula 1 camiasında büyük bir sürpriz olarak değerlendiriliyor.

Real Madrid'de Arda Güler fırtınası dinmiyor: Bu kez yedekten girip gol attı Real Madrid'de Arda Güler fırtınası dinmiyor: Bu kez yedekten girip... Haberi Görüntüle

HAMITON'IN İSTATİSTİKLERİ

Mercedes'te geçirdiği süre boyunca 6 dünya şampiyonluğu kazanan Hamilton, Formula 1'de etkileyici bir kariyere sahip. Ancak son iki sezonda Red Bull'un üstünlüğüne karşı zorlanan Mercedes'in performansı, Hamilton'ın yeni bir heyecan arayışına girmesine neden oldu.

Hamilton, Mercedes ile 222 yarışa çıkarak 82 galibiyet ve 79 pole pozisyonu elde etti. Türkiye Grand Prix'sinde kazandığı 7. şampiyonlukla Michael Schumacher'in rekorunu egale etti. Ancak son iki sezonda Red Bull'un dominasyonu altında şampiyonluk yaşayamadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading