Yandex Metrica

Yüzyılın felaketi Marmara depremi ile karşılaştırıldı! En az 5 katı

Yüzyılın felaketi Marmara depremi ile karşılaştırıldı! En az 5 katı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışan 108 personel, deprem bölgesindeki 82 kişiyi enkazdan sağ çıkardı. Bölgedeki çalışmaların tamamlanması ile Kocaeli'ye dönen İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu yaptığı açıklamada, 'Yıllardır itfaiye teşkilatları olarak birçok depremlere katıldık, ama böylesini hiç görmedim. Marmara depreminin en az 5 katı' ifadelerine yer verdi.

Gündem

04.02.2024, 13:00

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremi ardından deprem bölgesine giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 108 itfaiyeci, bugün şehre döndü. 

Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da arama-kurtarma çalışması yapan itfaiyeciler enkazdan 82 kişiyi sağ olarak kurtardı. AFAD koordinesindeki çalışmaların sona ermesinin ardından kente dönen itfaiyeciler, İzmit İtfaiye Müfrezesi'nde aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. 

240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari aranıyor 240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari... Haberi Görüntüle

MARMARA DEPREMİNİN EN AZ 5 KATI 

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Yıllardır itfaiye teşkilatları olarak birçok depremlere katıldık, ama böylesini hiç görmedim. Marmara depreminin en az 5 katı. Enkaz altlarında çok mücadeleler verdik. Çok anlatılması gereken hikayeler var. O enkazlar altında canlarını hiçe sayarak, yıkılmış, cesaret edilmeyecek yerlere giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Adıyaman'da 15, Kahramanmaraş'ta 22, Defne ve Antakya'da 45 canımızı kurtardık.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

KENDİ AİLESİNDEN İKİ KİŞİYİ KURTARABİLDİ 

Diğer yandan Kocaeli İtfaiyesi Afetlere Müdahale Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz de şu sözleri kaydetti: 

Adıyaman'da görevliydim; aslen Adıyamanlıyım, ailemin bir kısmı da enkaz altındaydı. Orada kurtarma çalışmalarına katıldık. Adıyaman'da enkazlardan 15 canlı aldık. Ailemden 2 kişiyi de canlı kurtardık. Dayımlar enkaz altındaydı. Dayımın ailesinden 3 kişiyi kaybettik, 2 kişiyi sağ aldık. İlk gittiğimiz gece, dayımların olduğu binadan ses alamadık. Ses alamayınca başka, canlı olan yerlere geçtik. Orada kurtarmalara başladık sonra telefon geldi. Bize o binadan da ses geldiğini söylediler. Gittiğimizde küçük dayım ile sesli olarak iletişim sağladık. Yaklaşık 1,5 saatlik bir çalışma ile 2 kişi çıkardık. 

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

'KENDİ ÇOCUĞUMU ÇIKARIYORUM GİBİ HİSSETTİM' 

İtfaiye Eri Elçin Güçlü, Hatay'da görev yaptığını söyleyerek şöyle konuştu: 

7 aylık Hamza bebeği enkazdan çıkardık. O bizi çok etkiledi. Önce bir ses aldık. Ağlama sesi olup, olmadığı yönünde tereddütte kaldık. İnleme gibiydi, o noktada yoğunlaşıp çalışmaya başladık. Ulaştık, gördük ama bize hiçbir şekilde tepki vermedi. Bu sefer yaşayıp, yaşamadığı konusunda tereddütte kaldık. Daha da yaklaşmak için bayağı bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Suratına ışık tutuyoruz, tepki vermiyordu. Yine de yaklaştık. İnlemeleri bizim sıcaklığımızı hissedince daha da arttı. Yanında ablası vardı, vefat etmişti. Hamza bebeği çıkarınca, benim de 3 aylık bir çocuğum var; sanki kendi çocuğumu çıkarıyormuşum gibi hissettim. O kadar çok etkilendim ki; halen o anı ara ara yaşıyorum. 

Merkez Bankası Nisan faiz kararı ne zaman? MB faiz artırır mı? Merkez Bankası Nisan faiz kararı ne zaman? MB faiz artırır... Haberi Görüntüle

6. GECEDE EL KADAR BEBEK KURTARDIK

İtfaiye Ekip Amiri Zafer Yavuz, Hatay'da bir bebeğin kurtarılışını şu sözlerle anlattı: 

Gidişimizin 5'inci gününü 6'ncı güne bağlayan gecede, bir enkazdan ses almaya çalıştığımız sırada, çaprazımızdaki binadan ağlayan bir bebek sesi geldiğini söylediler. İçeriye girer girmez şok oldum. Çünkü gerçekten avuç kadar bir çocuktu. 21 günlük olduğunu ifade ettiler. Annesinin kucağındaydı, annesi maalesef vefat etmişti. Annesinin üzerindeydi ve annesi maalesef hayata gözlerini kapamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading