Yandex Metrica

Yusuf Şevki Hakyemez kimdir? AYM üyesi Yusuf Şevki Hakyemez nereli?

Yusuf Şevki Hakyemez kimdir? AYM üyesi Yusuf Şevki Hakyemez nereli?

Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan'da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nde bugün başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Kadir Özkaya 9 üyenin oyunu alarak yeni başkan oldu. Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 üyenin oyunu aldı. Seçimin ardından Yusuf Şevki Hakyemez kimdir? AYM üyesi Yusuf Şevki Hakyemez nereli? soruları gündeme gelmeye başladı.

Gündem

20.04.2024, 22:45

Anayasa Mahkemesi yeni başkanını 21 Mart'ta belirledi. 20 Nisan'da görev süresi dolacak olan mevcut başkan Zühtü Arslan’ın yerine Kadir Özkaya başkan seçildi. Kadir Özkaya, 15 üyenin 9’unun oyunu alırken diğer başkan adayı Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı.

Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında karar verildi Yurt dışına kaçarken yakalanmıştı: PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra... Haberi Görüntüle

YUSUF ŞEVKİ HAKYEMEZ KİMDİR?

Yusuf Şevki Hakyemez 1970 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Çaykara’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1994 yılında tamamladı. 

Ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe başladı. 

2005 yılında hukuk doçenti unvanını almıştır. 2010 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinde anayasa hukuku, idare hukuku ve insan hakları alanlarında dersler vermiştir.

2010 ile 2012 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevinde bulunmuştur. 2012 ile 2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2015 ile 2016 yılları arasında ise Hukuk Fakültesi dekanlığı görevini vekâleten yürütmüştür.

Cumhurbaşkanı tarafından 25/8/2016 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş, 20/9/2016 tarihinde göreve başlamıştır.

Yusuf Şevki Hakyemez, evlidir ve 3 çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading