Yandex Metrica

Yakalanmıştı, her şeyi itiraf etti! PKK’nın elebaşı Murat Karayılan’ın “bombacı” planı elinde patladı!

Yakalanmıştı,  her şeyi itiraf etti! PKK’nın elebaşı Murat Karayılan’ın  “bombacı” planı elinde patladı!

PKK bombacısına yardım ve yataklık yapan kişi her şeyi itiraf etti. PKK elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen ve İstanbul’da eylem hazırlığındayken yakalanan terörist Mehdi Mıhçı ile bağlantılı bir kişi daha tutuklandı. Tutuklanan Mahmut K., Mehdi Mıhçı’ya amcasının pansiyonunda kalacak yer ayarladığını, Mıhçı’nın kendisinden yapacağı keşiflerde yardımcı olmasını istediğini itiraf etti. PKK’nın İstanbul’da başarısız olan bombalı eylem hazırlığına ilişkin tutuklanan sayısı 4’e çıktı.

Gündem

04.04.2024, 17:50

Güvenlik güçleri, PKK-KCK silahlı terör örgütünün İran, Irak ve Suriye sınırları üzerinden sansasyonel eylem yapmak için Türkiye'ye terörist gönderebileceği istihbaratı üzerine bazı operasyonlar yapmıştı. Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı da bu operasyonlar kapsamında İstanbul'da yakalanmış, Mıhçı'nın yakalandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurmuştu. PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği öne sürülen 26 yaşındaki Mıhçı ile birlikte 3 terörist, 11 Ağustos'ta İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Antalya'da teleferik faciası! 1 kişi öldü, 10 yaralı var: 180'den fazla kişi kabinlerde mahsur kaldı Antalya'da teleferik faciası! 1 kişi öldü, 10 yaralı var: 180'den... Haberi Görüntüle

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

MAHMUT K., MIHÇI'YA AMCASININ PANSİYONUNDA KALACAK YER AYARLADIĞINI ANLATTI

Mehdi Mıhçı ile bağlantılı olduğu öne sürülen Mahmut K. isimli bir kişi daha tutuklandı. İstanbul'da eylem gerçekleştireceği bilgisi alınan Mehdi Mıhçı'nın Mahmut K. ile irtibat kurduğu belirlendi. Savcılık sorgusunda tekstil üzerine işyeri olduğunu belirten Mahmut K., Güngören'deki bir parkta Kürtçe müzik dinlediği sırada yanına gelen ve adının Azad olduğunu söyleyen bir kişinin Kürtçülük üzerine ideolojik söylemlerde bulunduğunu ve kendisini kıvama getirmeye çalıştığını anlattı. Mehdi Mıhçı'yı kendisine bu kişinin yönlendirdiğini anlatan Mahmut K., Mıhçı'ya amcasının pansiyonunda kalacak yer ayarladığını anlattı.

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

“SÜRECİN BU NOKTAYA GELMESİNDEN DOLAYI ÇOK PİŞMANIM”

Mahmut K., Mehdi Mıhçı'nın "İstanbul'u bilmiyorum. Belirli yerleri keşfetmem lazım, bana yardımcı olman lazım" dediğini, ancak bu isteğini kabul etmediğini aktardı.

Mahmut K., "Kendisi ile iki gün sonra yine buluştuk. Bu buluşmamızda benden tekrar kendisinin yapacağı keşiflerde yardımcı olmamı istedi. Ancak, şükürler olsun, buluşmaya gelmedi. Bu sayede üzerimden büyük bir yük kalkmış oldu. Üçer gün aralıklarla onun belirlediği yerlerde buluşuyorduk. Sürecin bu noktaya gelmesinden dolayı çok pişmanım" dedi.

Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da... Haberi Görüntüle

MIHÇI'YA NEREDE EYLEM YAPABİLECEĞİ KONUSUNDA BİLGİ İLETTİ

Savcılık ise Mahmut K.'yı tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Savcılığın sevk yazısında Mahmut K.'nın Mehdi Mıhçı ile şifreli konuşarak irtibat kurduğu, telefon incelemesine göre İstanbul'da kalabalık yerlerin bilgisini araştırdığı ve Mıhçı'ya nerede eylem yapabileceği konusunda bilgi ilettiği vurgulandı.

Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama kararı verip Mahmut K.'yı cezaevine gönderdi. PKK'nın İstanbul'da başarısız olan bombalı eylem hazırlığına ilişkin tutuklanan sayısı 4'e çıktı.

PKK elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen ve İstanbul’da eylem hazırlığındayken yakalanan terörist Mehdi Mıhçı ile bağlantılı bir kişi daha tutuklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading