Yandex Metrica

Valilik, şehirdeki tüm seçim afişleri toplattı: Adana'da bu iş kontrolden çıkmış durumda

Valilik, şehirdeki tüm seçim afişleri toplattı: Adana'da bu iş kontrolden çıkmış durumda

Adana'da yerel seçimler öncesinde adayların bulvar ve aydınlatma direklerine astırdığı afişler görüntü kirliliğine sebeğ olurken trafiği de olumsuz yönde etkiledi. Bunun üzerine Vali Yavuz Selim Köşger, seçim afişlerinin toplatılması kararı alarak. '' Adana’da bu iş kontrolden çıkmış durumda. Hem zabıta hem de emniyet güçlerimizle birlikte bu kararı uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündem

18.03.2024, 10:39

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler kapsamında Adana'da belediye ve muhtar adayları, birçok bulvar ve aydınlatma direklerine afişler astırdı. Kentin dört bir yanını kaplayan afislerin çoğunun ysal olarak belirlenen noktalar dışında asıldığı tespit edildi. Bu durum Adana'da görüntü kirliliği oluştururken tarfiği de olumsuz etkiledi.

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ ASILAN AFİŞLER TOPLATILDI

Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki trafik kazasında, bir yaya hayatını kaybetti. Kazanın, düzensiz asılan afişler nedeniyle yaşandığı öne sürüldü. İlçe seçim kurulları da yasak olan noktalara asılan afişlerin toplatılması kararı aldı. Polis ve zabıta ekipleri, düzensiz asılan afişleri tespit edip toplamaya başladı.

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa mı etti? Elif... Haberi Görüntüle

''ADANA'DA BU İŞ KONTROLDEN ÇIKMIŞ DURUMDA''

Adana Valiliği'nde düzenlenen İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı'nda konuya değinen Vali Yavuz Selim Köşger, "Adana’nın dışında başka bir şehirde bu kadar yaygın afişleme olmamıştır herhalde. Adana'da bu iş kontrolden çıkmış durumda. Yasal olarak seçime 30 gün kala serbest propaganda döneminde nereye, ne kadar afiş asılacağı belirlenmiş.

Bunun dışında afiş asılması doğru değil. Geçtiğimiz günlerde ölümlü bir trafik kazası da meydana gelmişti. Muhakkak bir vatandaşımızın vefat etmesi de bu konuda etkili olmuştur. Tüm ilçe seçim kurulları, afişlerin toplatılması kararı aldı. Hem zabıta hem de emniyet güçlerimizle birlikte bu kararı uyguluyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading