Yandex Metrica

Uraloğlu duyurdu: Türkiye artık eve kadar fiberde Avrupa'da 2. sırada!

Uraloğlu duyurdu: Türkiye artık eve kadar fiberde Avrupa'da 2. sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 yıl içerisinde Türkiye'nin fiber altyapı uzunluğunun 850 bin kilometreye çıkartılacağını açıkladı. Uraloğlu, ''Türkiye, eve kadar gelen fiberde Avrupa'da 2. sıraya yükseldi.'' ifadelerini kullandı.  

Gündem

29.03.2024, 18:17

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa'nın önde gelen kuruluşlarından FTTH Avrupa Konseyi (FTTH Council Europe) tarafından gerçekleştirilen FTTH/B Market Panorama Araştırması’nın sonuçlarını paylaşayarak, raporları değerlendirdi.

Bakan Uraloğlu yapılan araştırmanın sonucunda Türkiye'nin fiberde 18 milyon hanenin erişim sağladığını, bu sayede Türkiye'nin Avrupa'da 2. sıraya yükseldiğini duyurdu.

Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı;

''Son açıklanan raporda Türkiye, fiber altyapıda Avrupa’da en hızlı büyüyen pazarlar arasında yer alıyor. Bu rapor, haberleşme altyapımıza ve tabi ki fiber altyapımıza verdiğimiz önemin sonuçlarını aldığımızın göstergesidir.''

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

''FİBER UZUNLUĞUMUZU 850 BİN KİLOMETREYE ÇIKARTACAĞIZ''

Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre ve bu yılın sonuna kadar 600 bin kilometreye ulaştırmayı planlıyoruz. 4 yıl içerisinde ise fiber uzunluğumuzu 850 bin kilometreye taşıyacağız.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE AVRUPA'NIN 2. ÜLKESİ KONUMUNA YÜKSELDİ''

Araştırmaya göre eve kadar fiber altyapıda 18 milyon haneye ulaşan altyapısıyla Türkiye, Fransa’nın ardından Avrupa’nın 2. ülkesi konumuna yükseldi. Her geçen yıl artan yatırımlarımızın meyvesini alarak bu anlamda Avrupa’nın zirvesine oynuyoruz. İnanıyorum ki çok yakın zamanda da fiber altyapıda ülkemiz Avrupa’nın lideri olacak.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading