Yandex Metrica

Twitter'la yapılan görüşme sonuç verdi! Dezenformasyona geçit yok

Twitter'la yapılan görüşme sonuç verdi! Dezenformasyona geçit yok

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,i6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Deprem sonrası sosyal medyada dezenformasyon yapan kişiler tek tek tespit ediliyor. Konuya ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter ekibi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda dezenformasyonla mücadelede daha hızlı neticeler alındığını belirterek, "Yarseli Barajı'nın patladığına dair asılsız tweet yapılan bildirimden dakikalar sonra kaldırıldı." ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Türkiye Kahramanmaraş merkzli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası tek yürek olmuş durumda. Sosyal medyada depremle ilgili yaln ve dezenformasyon içerikli mesajlar paylaşanlara anında mü
dahale ediliyor.

Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden Müge Anlı'ya çıktı, olay ne? Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden... Haberi Görüntüle

TWİTTER'LA YAPILAN GÖRÜŞMLERE NETİCE VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter ile görüşmeleri neticesinde yapılan çalışmaya ilişkin bilgi verdi.

Yakın zamanda Twitter ekibiyle yaptıkları görüşmeler sonucunda dezenformasyonla mücadelede daha hızlı neticeler alındığını vurgulayan Sayan, "Yarseli Barajı'nın patladığına dair asılsız tweet, yapılan bildirimden dakikalar sonra kaldırıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024? Adli tatil başlangıç tarihi nedir? Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024? Adli tatil... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİ İÇİN TWİTTER EKİBİNE TEŞEKKÜR

Sayan, halkın doğru bilgiye erişmesini sağlamak için çaba gösterdiklerine işaret ederek, işbirliği için Twitter ekibine teşekkür etti.

Yaşanılan kritik süreçte sosyal medyanın, güzel işler için kullanıldığı kadar asılsız ve dezenformasyona yol açacak paylaşım amaçlı da kullanıldığını belirten Sayan, şunları kaydetti:

Böyle kritik anlarda hızlı aksiyon çok önemli. Sizler de bu tür asılsız haberleri hem Twitter'a şikayet edebilir, hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ihbar sayfası olan http://ihbarweb.org.tr üzerinden bildirimde bulunabilirsiniz. Unutmayalım, bizler duyarlı olursak dezenformasyon asla başarıya ulaşamaz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading