Yandex Metrica

Türkiye-İsveç-Finlandiya görüşmeleriyle ilgili ABD'den ilk yorum! 'Kendi aranızda anlaşın'

Türkiye-İsveç-Finlandiya görüşmeleriyle ilgili ABD'den ilk yorum! 'Kendi aranızda anlaşın'

ABD; İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 22:18

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonunun ardından Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci kapsamında iki ülkeyle yürüttüğü üçlü mekanizma toplantısını ertelemesiyle ilgili olarak  ABD'den ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ABD'nin İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadığı, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiği aktarıldı. 

Olay farklı mahallelere sıçramıştı! Belçika'da Türk ve Kürt gruplar arasında çıkan kavgada yeni detaylar ortaya çıktı! Olay farklı mahallelere sıçramıştı! Belçika'da Türk ve Kürt gruplar arasında... Haberi Görüntüle

"ÜÇ ÜLKE KENDİ ARASINDA ÇÖZSÜN"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

İstanbul'un 20 ilçesinde 27 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi olacak! BEDAŞ listeyi açıkladı... İstanbul'un 20 ilçesinde 27 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi olacak! BEDAŞ... Haberi Görüntüle

"NATO ÜYELİKLERİ KONUSUNDA ENDİŞELERİNİN FARKINDAYIZ"

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusundaki endişelerinin farkında olduklarını söyleyen John  Kirby, iki ülkenin NATO'ya üyeliklerini güçlü bir biçimde desteklediklerini ancak diğer taraftan Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında halledilmesi gerektiğini belirtti. 

7 ilde 7 ilde "Mahzen" operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: Çok... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TOPLANTI ERTLENDİ

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldrının ardından Ankara'nın talebi üzerine Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü mekanizma toplantısı ertelenmişti. Bir sonraki toplantının Şubat ayında Brüksel’de yapılması planlanıyordu.

İsveç Başbakanı Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda işleyen bir diyaloğa geri dönmek istediklerini ifade ederek "Bu olmazsa İsveç'in NATO'ya katılması zorlaşacak, bunun da İsveç güvenliği için sonuçları olacak" diyerek endişesini dile getirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading