Yandex Metrica

Türkiye'deki mülteci nefretinin son kurbanı 70 yaşındaki yaşlı kadın oldu! Simgeleşen görüntü akım başlattı

Türkiye'deki mülteci nefretinin son kurbanı 70 yaşındaki yaşlı kadın oldu! Simgeleşen görüntü akım başlattı

Gaziantep'te 70 yaşındaki Suriyeli ve zihinsel engelli Leyla Muhammed isimli yaşlı kadın bankta oturduğu sırada tekmeli saldırıya uğradı. Çarşaflı birinin çocuk kaçırdığı söylentisi üzerine saldırının hedefi olan yaşlı kadının tekme yediği anlar sosyal medyada yayılırken, Twitter'da #NoToRacism akımı başlatılarak yaşlı kadının acı içinde yüzünü kapattığı fotoğraf paylaşıldı. Söz konusu akıma binlerce sosyal medya kullanıcısı katıldı.

Gündem

06.03.2024, 11:31

Gaziantep'te çarşaf giyen bir erkeğin çocukları kaçırdığı söylentisi dönüp dolaşıp yine ırkçı kampanyanın malzemesi haline geldi. 

Gaziantep'te Suriyeli ve zihinsel engelli 70 yaşındaki Leyla Muhammed isimli yaşlı kadın ırkçı saldırı ve iftiraların kurbanı oldu. 

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

IRKÇI KAMPANYANIN KURBANI 70 YAŞINDAKİ YAŞLI KADIN OLDU 

Uyuşturucu ve hırsızlıktan birçok suç kaydı bulunan Şahin Çakır isimli kişi Leyla Muhammed isimli kadının yüzüne tekme attı. Yaşlı kadının saldırıya uğradığı anlar ise kameraya alındı. 

14 Nisan Pazar bu akşam kimin maçı var? Bugün  hangi takımın maçı var? 14 Nisan Pazar bu akşam kimin maçı var? Bugün hangi... Haberi Görüntüle

YÜZÜNE TEKME ATTI

Söz konusu videoda acı içinde çığlık atan kadının yüzünü kapattığı anlar ise ırkçı saldırının simgesi oldu. 

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ O ANI CANLANDIRDI 

Twitter'da #NoToRacism adıyla başlatılan akımda binlerce kişi söz konusu görüntüyü canlandırarak yüzlerini kapatıp fotoğraf paylaştı. Saldırgan sert tepkiler görürken, olay uluslararası basında da büyük yer kapladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading