Yandex Metrica

Türkiye'deki ırkçı kampanyada Esad parmağı! Türk fenomen Suriye'ye gidip 'Savaş yok' propagandası yaptı

Türkiye'deki ırkçı kampanyada Esad parmağı! Türk fenomen Suriye'ye gidip 'Savaş yok' propagandası yaptı

Suriye'de iç savaş 11. yılını doldururken Esad hükümetinin sivil halka saldırıları devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde saldırılar hız kesmezken Esad'ın kalesi Şam'da hayat normal akışında seyrediyor. Türkiye'de son günlerde sığınmacılar üzerinden ırkçılık rüzgarları estirilirken, Esad rejimi paralel bir şekilde 'Burada zulüm yok' mesajları vermek üzere bazı Türk sosyal medya fenomenleri üzerinden propaganda yaptırıyor.

Gündem

03.02.2024, 10:22

Suriye'de yaşanan iç savaş 11. yılını doldururken Esad rejiminin Rusya destekli saldırıları binlerce masumun canına mal oldu. Her türlü yasaklı silahı kullanan Esad rejiminin askerleri sivil halkı katletmiş ve evlerini bombalamıştı. Binlerce Suriyeli hayatını kaybederken milyonlarcası da göç etmek zorunda kalmıştı. 

TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan ve kontenjaları belirlendi mi? TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan... Haberi Görüntüle

IRKÇILIK RÜZGARI ŞİDDETLENİYOR 

Son günlerde Türkiye gündeminde geniş yer edinen sığınmacı konusu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarıyla gerilime dönüştü. Irkçı açıklamalarda bulunan Özdağ, Suriyelilerin zulüm ve saldırıya maruz kaldıkları Suriye'ye geri göndereceklerini söylemiş, provokasyona ortak olanlar ise konuyu sosyal medyada ana gündem maddesi yapmıştı. 

İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın ele geçirildi İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın... Haberi Görüntüle

TWİTTER FENOMENİ ESAD PROVOKASYONUNA ORTAK OLDU

Diğer yandan Türkiye'de sığınmacı konusu ırkçılığa evrilirken Esad rejiminin destekleri ile provoke çalışmaları destekleniyor. Son olarak Twitter'da 'Niçe' kullanıcı isimli fenomen 3 Mayıs'ta paylaştığı bir tweet akışında Suriye'ye yakın zamanda gittiğini ve burada savaşın olmadığını iddia etti. 

Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Haberi Görüntüle

ŞAM'DAKİ BARDA FOTOĞRAF PAYLAŞIP 'SAVAŞ YOK' DEMEK KOLAY 

1 hafta boyunca Suriye'de kaldığını ifade eden fenomen ziyaretini, "Tek diyebileceğim burada en ufacık problem olmadığı. Evet elektrik iş vs baya sorun." sözleriyle anlatmaya başlıyor. Fakat fenomen gittiği bölgenin Şam olduğunu ifade ederken, Şam'ın Esed'in kalesi olduğu ve orada çatışmanın hiçbir zaman olmadığını belirtmiyor. 

Seyahatini anlatmaya devam eden fenomen, "İnsanların evinde elektrik pek yok. Ülkenin en büyük problemi benzin. Amerika, Suriye’nin kendi petrolünü halka saçma fiyatlara satıyor." ifadeleri ile benzin ve elektrik sıkıntısının olduğunu söylüyor. 

Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant daraltma gündemde Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE ÖZEL İZİN İLE GEZİYOR

"Her ilçe değiştirirken turizm bakanlığından aldığımız özel izinle checkpointleri geçebildik. İzinsiz geçebilmek imkansız. Neyse cok uzattım. Sonuç olarak ülkede şu anda herhangi bir savaş yok bizim sınır dışında. Ve Esad herkesi affetti geri çağırdı. Bir an önce geri dönmeliler." ifadelerine yer veren fenomenin açıklamasında dikkat çeken nokta ise Turizm Bakanlığı'ndan izin almış olması. Esad'ın Türkiye'de yükselen ırkçılığa Türkiye'den bir fenomeni çağırarak provokasyon çalışmalarına destek verdiği ortaya çıkıyor. 

Türkiye'de Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar yükselirken binlerce kişiye hitap eden bir kişinin Suriye'ye giderek 'Suriye'de hayat çok güzel' mesajları vermesinin arkasında Suriye'nin istihbarat servisinin destek vermesi kirli oyunu deşifre ediyor. 

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Haberi Görüntüle

BİNLERCE SURİYELİ HAYATINI KAYBETTİ O 'SAVAŞ YOK' DİYOR 

Suriyelilerin neden geri dönmesi gerektiğine dair de açıklama yapmaktan kaçınmayan 'fenomen' "Ülkemizdeki mültecilerin tek dediği cümle bizde savaş var ondan gitmiyoruz. E ben görmedim? Bizim sınırlarımız haricinde savaş olsaydı ben nasıl yüzlerce kilometre bir sürü şehir gezecektim?" sözlerine yer veriyor. 

Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan başkandan ilgnç ifade: Zihin yorgunluğu! Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI ÖRGÜTLER ESAD KATLİAMLARINI TEK TEK BELGELEDİ 

Uluslararası örgütler tarafından Suriye'de yaşanan vahşet belgelenirken, Esad rejiminin verdiği izin belgeleriyle rahatça dolaşan bölgedeki gerilimden uzak şekilde sadece eğlence mekanlarında dolaşan fenomenin 'E ben görmedim' demesi de gayet normal karşılanırken ırkçılık rüzgarının şiddetlenmesine sebep oluyor. 

Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz eden baba kim? Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz... Haberi Görüntüle

BÖLGEDEKİ DRAMLA ALAY ETMEKTEN İMTİNA ETMİYOR 

Diğer yandan "Aynen savaş var ve ben Suriye hamamına geldim öyle umursamazım. Aynen :)" ifadeleriyle 11 yılda binlerce insanın hayatını kaybettiği bölgede inatla savaş olmadığını iddia eden fenomen kiminin annesini kiminin eşini kiminin de çocuğunun hayatını kaybettiği dramla alay etmesi oldukça tepki topladı. 

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

ESAD REJİMİ TOPLU KATLİAMLARI YILLAR BOYUNCA SAKLAYIP 'ŞİMDİ SİZİ AFFETTİM' DİYOR

Twitter'da paylaştığı uzun floodda ısrarla 'Savaş yok' mesajı vermeye çalışan fenomeni yalanlamak için geçtiğimiz günlerde The Guardian gazetesinin 'A hidden war crime: footage sheds light on horrors of war in Syria' başlıklı haberi yeterli olacaktır. Söz konusu haberde Esad askerlerinin onlarca sivili katlederek toplu mezara gömdüğü bir video ortaya çıkmıştı. Yıllar içinde ilerleyen süreçte ortaya henüz çıkmamış onlarca katliamın daha yapıldığı uluslararası örgütler tarafından rapor ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading