Yandex Metrica

DOLAR

32.46

%-0 expand_less

EURO

34.83

%-0.4 expand_more

ALTIN

2441.20

%0.25 expand_less

BIST

9915.62

%2.05 expand_less

BTC ($)

64002.81

%-1.2 expand_more

Türkiye 72 saatlik süre verdi: Münbiç ve Tel Rıfat'ı derhal boşalttın!

Türkiye 72 saatlik süre verdi: Münbiç ve Tel Rıfat'ı derhal boşalttın!

Suriye'ye yönelik askerî harekâta ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Alınan bilgiye göre Türkiye, Münbiç ve Tel Rıfat'ın boşaltılması için terör örgütü ve tüm taraflara 72 saatlik süre verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu'nun hazırlandığı büyük harekâta ilişkin çarpıcı bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Suriye Rus Kuvvetleri Genel Komutanı Orgeneral Alexander Chiako, PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'le Kamışlı'da görüşerek Türkiye'nin mesajını iletti. Görüşmede terör örgütünün Türkiye sınırlarından tamamen çekilmesi için 72 saatlik süre verildiği iletildi.

Rus komutan ayrıca, Suriye rejiminin kontrolü altındaki bölgeler dışında herhangi bir bölgeye müdahale etmeyeceklerini söyledi ve YPG/PKK'nın tüm egemenliğini rejime devretmesi halinde Suriye ordusu tarafından korunacakları garantisini YPG elebaşına verdi. Bu bilgi açıkça, Moskova'nın PKK/YPG'nin arkasında durmaya istekli olmadığını gözler önüne serdi. 

Öte yandan ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn ise "Türkiye YPG/PKK karşı bir operasyon başlattığında ABD Kongresi ve Biden yönetiminin tepkisi büyük olacak. Washington'da kimse durumun daha da kötüye gitmesini istemiyor" diyerek Türkiye’nin operasyonuna karşı olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan başkandan ilgnç ifade: Zihin yorgunluğu! Eski CHP Muğla İl Başkanı kazaya karıştı! Olay yerinden kaçan... Haberi Görüntüle

ABD İLE İRAN ŞİMDİ AYNI CEPHEDE

Türkiye'nin harekâtı konusunda ABD ve Rusya cephesinde durum bu şekildeyken sözkonusu operasyonlara en büyük muhalefetin İran'dan gelmesi dikkat çekiyor. Tahran yönetimi son birkaç haftadır Halep-Tel Rıfat hattına yoğun biçimde milis sevk ediyordu.

Türkiye'nin 72 saat uyarısını İran destekli terörist grupların dikkate almayacağı ve harekât sırasında Mehmetçiğe direnmekten geri durmayacakları sanılıyor. Böylelikle ABD ve onun desteklediği YPG/PKK terör örgütüyle İran Devrim Muhafızları tarafından bölgeye gönderilmiş Şii milis gruplar Türkiye'ye karşı aynı safta buluşmuş oldu.  

23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk Yıldızları jet gösterisi nereden izlenir? 23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading