Yandex Metrica

Türk askeri Afganistan'dan dönüyor! İlk asker kafilesi yolda

Türk askeri Afganistan'dan dönüyor! İlk asker kafilesi yolda

Son dakika gelişmesine göre; Afganistan'daki Türk askerlerini taşıyan ilk uçak 11:45'te Ankara'ya inecek.

Gündem

23.01.2024, 17:52

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Afganistan'dan tahliyesine başlandığını bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, TSK'nın 2002'den bu yana BM, NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında tarihi ve kültürel bağları olan Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak için Afganistan'da görev yaptığı anımsatıldı.

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NİYETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "ABD ve NATO'nun Afganistan'dan ayrılacaklarını açıklamalarının ardından Türkiye her zaman ifade ettiği 'Afgan halkı istediği sürece Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir' sözünden hareketle, belirli şartlar oluşması durumunda 6 yıldır yaptığı gibi Uluslararası Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu sürdürebileceği yönündeki niyetini ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle... Haberi Görüntüle

1129 SİVİL TAHLİYE EDİLDİ

Bu kapsamda, Hamid Karzai Havaalanı'nda yaşanan karmaşaya diğer ülke askerleri ile müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askeri uçaklarımızla 1129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır Türk Silahlı Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir."

Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Haberi Görüntüle

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Afganistan’dan tahliyesine başlanan TSK personelimiz için, “İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir.” dedi.

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

KALIN: 36 İÇİNDE TAMAMLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün akşam NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki Türk askerlerinin tahliyesinin 36 saat gibi bir sürede tamamlanabileceğini söyleyen Sözcü Kalın, "Askerimiz çekildikten sonra da havalimanının işletmesine devam edebiliriz. Müzakereler devam ediyor" dedi. Kalın, göç akını endişesiyle ilgili soruya ise, "Yasal olmayan göç için yeni tedbirler aldık. Türkiye hiç kimsenin göç ambarı değildir" cevabını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading