Yandex Metrica

Tunç Soyer çizgiyi aştı: Depremzedelere tahsis edilen konutları satışa çıkardı

Tunç Soyer çizgiyi aştı: Depremzedelere tahsis edilen konutları satışa çıkardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere tahsis edilen konutlara göz dikti. Depremzedelere oturdukları daireleri boşaltmaları için bu güne kadar defalarca tebligat gönderen Büyükşehir bu sefer de konutları açık artırma ile satma kararı aldı.

Gündem

23.01.2024, 20:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere tahsis edilen konutlara göz dikti. 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından çok sayıda bina  için yıkım kararı verilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi o süreçte 224 depremzede aileyi Uzundere'de mülkiyeti kendisine ait dairelere yerleştirme kararı aldı.

Barzani'den Erdoğan'ın Irak ziyaretine Türkçe mesaj: Ağırlamaktan mutluluk duyuyorum! Barzani'den Erdoğan'ın Irak ziyaretine Türkçe mesaj: Ağırlamaktan mutluluk duyuyorum! Haberi Görüntüle

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAİRELERİN BOŞALTILMASINI İSTEDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi aradan zaman geçmesini bekledi ve ardından depremzedeleri tahliye etmek için değişik tarihlerde tebligat gönderip dairelerin öngörülen süre içinde boşaltılmasını istedi. Daireleri boşaltmayan depremzedelerden ise geçmişe dönük kira ve elektrik su bedellerinin isteneceği belirtildi.Tepkilerin giderek büyümesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geri adım atarak tahsis süresini uzatmak zorunda kaldı.

Bugün (23 Nisan) Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Bursa'da toplu taşıma bedava mı? Bugün (23 Nisan) Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında... Haberi Görüntüle

TAHLİYE EDEMEYİNCE SATIŞ KARARI ALDILAR

Depremzedeleri evlerden tahliye etmek için her yola başvuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu defa da daireleri satma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi satış kararına gerekçe olarak da binaların yıpranmasını önlemek ve oluşacak kamu zararının önüne geçmeyi gösterdi.

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da tatil yapacak mı? 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23... Haberi Görüntüle

CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKTI

Konunun Meclis'e taşınmasının ardından AK Parti ve CHP grubu arasında sert tartışmalar yaşandı. AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, şu şekilde konuştu:

Satılacaklar arasında 30 Ekim depreminde evlerini kaybeden depremzedelerin oturduğu daireler de bulunmakta. Bu karar büyük mağduriyet doğuracak, çok acı sonuçları da beraberinde getirecektir. Satış kararının hukuki açıdan olmasa da oturan depremzede vatandaşlar açısından doğru olmadığını düşünüyoruz.

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

'DEPREMZEDELERE KULLANDIRMA İMKANIMIZ VARKEN MANTIKLI DEĞİL'

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, şöyle konuştu:

Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bir kira bir yuva kampanyasının startını verdik. Bunu depremde mağdur olan insanlara destek olmak için yaptık. Burası bir lojman değil belediye mülkiyeti. Satışı da şu an yapmak zorunda değiliz. Satışa gerekçe olarak buranın hak sahibi için tercih edilmemesi ve yıpranmaması gösteriliyor. Bu konutları depremzedelere kullandırma imkanımız varken satış kararı almanın mantıklı olmadığını düşünüyoruz.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'SATIŞI GEREKTİRECEK ACİL BİR DURUM YOK'

Konutların Büyükşehir'in başlattığı kampanya kapsamında değerlendirilebileceğini savunan Yıldız; "Satışı gerektirecek acil bir durum yok. Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kampanya çok doğru bir kampanya. Bu nedenle maddenin komisyona iade edilmesi ve kampanya dahilinde değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. CHP Grubu ise mecliste alınacak satış kararının depremzedeleri hemen kapı önüne koyma anlamına gelmediğini, satışın 4-5 ayı bulacağını savundu. Konuşmaların ardından önerge AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı: Çok sert yağacak! Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı:... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDE AİLELERE SATILMASI DA ENGELLENDİ

Mecliste ayrıca milletvekili aday adayı olmak için kısa bir süre önce meclis üyeliğinden istifa eden MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin'in 'Uzundere konutları uzun vade ve uygun kredi koşulları ile içinde oturan depremzede ailelere satılsın' önergesi hukuki altlığı olmadığı gerekçesi ile yine CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading