Yandex Metrica

Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Yeni bir fay hattı mı uyanıyor?

Tokat'ta üst üste neden depremler meydana geldi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Yeni bir fay hattı mı uyanıyor?

Son günlerde Tokat'ta yaşanan depremler dikkat çekmeye başladı. Gün içerisinde yaşanan 5.6, 3.5 ve 4 büyüklüğündeki depremlerin ardından Tokat’ta bir deprem daha oldu. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Tokat Sulusaray merkezli 5.6 depremlerin ardından Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Cenk Yaltırak, ''Türkiye Aktif Fay haritasında yer almayan bir fayda deprem olmuştur.'' dedi.   

Gündem

29.04.2024, 00:58

Tokat'ta deprem hareketliliği vatandaşları korkuturken uzmanların bu bölgeyi yeniden incelemesine neden oldu. Geçtimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından Tokat bugün de arka arkaya depremlerle sarsıldı. Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Cenk Yaltırak, depremin meydana geldiği fayla ilgili olarak ''Bu fayın üzerine yapılmış bir aktif fay çalışması bulunmamaktadır.'' açıklamasında bulundu.

Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da... Haberi Görüntüle

"BU FAYIN ÜZERİNE YAPILMIŞ AKTİF FAY HATTI BULUNMUYOR"

Merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5.6'lık deprem sonrası İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, aktif deprem üreten fay hattına değindi. 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından söz konusu fayda, Türkiye Aktif Fay haritasında yer almayan bir fayda deprem olduğunu vurgulayan Yaltırak, “Bu fayın üzerine yapılmış bir aktif fay çalışması bulunmamaktadır.” dedi.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

YENİ BİR FAY HATTI MI UYANIYOR?

Yaltırak'ın bu çıkışı sonrası akıllara, 'Türkiye'de aktif fay haritasında yer almayan kaç fay hattı var ve hangi bölgelerde yer alıyor?' sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan Tokat, Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) üzerinde bulunan bir şehir olmasıyla bugünlerde de olası deprem riskiyle dikkat çekiyor. Şehir, son 48 saatte 2 korkutan depremin merkez üssü oldu. Sulusaray merkezli yaşanan bu depremler, ‘büyük deprem yaşanabilir mi?’ sorusunu akıllara getirdi. Tokat'taki sarsıntıların olası yıkıcı bir depremi etkileme ya da tetikleme olasılığı ise pek çok kişi için korku yarattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Haberi Görüntüle

ÜST ÜSTE MEYDANA GELEN DEPREMLER

18:01'de yaşanan 5.6'lık depremin ardından Tokat'ta 18:31'd de 3.5'lik deprem meydana gelmiş, sarsıntıyı da Karadeniz'deki birçok şehir hissetmişti.

Bu depremlerin ardından bir deprem de 21:43'te meydana geldi. Açıklamaya göre; deprem 7 km derinlikte ve 4 büyüklüğünde oldu.

AFAD’dan ayrılan açıklamaya göre 4. Deprem de 22:31’de meydana geldi. Merkezüssü yine Tokat Sulusaray olan depremin büyüklüğü 4.4 olarak duyuruldu.

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading