Yandex Metrica

Taşerona kadro ne zaman gelecek? 2023 Taşeron Kadro kimleri kapsıyor? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek?

Taşerona kadro ne zaman gelecek? 2023 Taşeron Kadro kimleri kapsıyor? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek?

Taşerona kadro ne zaman gelecek? 2023 Taşeron Kadro kimleri kapsıyor? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 90 bin taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulundu. Taşerona kadro ne zaman gelecek? 2023 Taşeron Kadro kimleri kapsıyor? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? merak edilen taşeron işçi son durumu detaylar haberimizde..

Gündem

11.02.2024, 01:24

Bakan Bilgin taradında yapılan açılmalar sorasında taşeron işçiye ne zaman kadronun verileceği merak edlimye başlandı.binlerci taşeron işçi kadronun ne zaman verileceğini merakla beklmeye başladı.Kadro ile ilgili kasım ayı işaret edilmiş ama yasayla alakalı bir imaz atılmamıştı.Kadro kimlere verilecek, kadro yasası ne zaman çıkacak? detaylar..

Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak mı? Togg Sedan T10F ne zaman satılacak? 2024'te TOGG T10F çıkacak... Haberi Görüntüle

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'IN TAŞERON AÇIKLAMASI

Taşeronlarla ilgili bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Atalay, "Hükümetin 2019 yılında 696 ile ilgili, kadroya geçenlerle ilgili bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere bir daha bu ülke gündeminden taşeron lafını kaldırmamız gerekiyor. Yani TÜRK-İŞ'in, sendikaların talebi bu." şeklinde konuştu.

CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi Haberi Görüntüle

'EMEKÇİLERİN HAKKINI KORUYACAĞIZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Bilgin, taşeron işçileri kadroya geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilgin, "Bazıları, 'Bunları seçim için mi yapıyorsunuz?' diyor. Hayır, öyle bir seçim için yaptığımız bir şey yok. Biz siyasetçiyiz elbette yaptığımız şeyleri millet değerlendirecektir ama seçimden önce veya seçimden sonra... Zaten seçimleri alırız ama bizim yapacağımız iş, bizim görevimiz seçim endeksli çalışmamak. Bazı bitiremediğimiz sorunları da seçimden sonra çözeceğiz. Önümüzde çok sayıda çözülmesi gereken dosya var, bunun kamuoyunca böyle bilinmesi lazım. Taşeron işçiler sorunu var, başka sorunlar var. Onların hepsini adım adım çözeceğiz, çözemediğimiz hiçbir şey olmayacak. Çalışma hayatı huzurlu olursa, işveren devlet arasındaki ilişkide emeğin hukukunu koruyan bir yaklaşım ve anlayış hakim olursa sorunlar çözülür. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizim devletimiz sosyal bir devlettir. Çalışanlarını, emekçilerini, emeklilerini korumak kollamak onun anayasal görevidir ve birincil önceliğidir. Bu yeni bir şey değildir, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zamandan bu tarafa bu yaklaşım, bu anlayış hakimdir" İfadelerine yer verdi.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den neden istifa etti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye mi geçti? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ... Haberi Görüntüle

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

90 bin işçi kadrosunun kimleri ve hangi kurumları kapsadığı düzenlemeye dair en çok araştırılan arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili bakanlık tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 90 bin taşerona işçi kadrosunun kimleri kapsayacağıyla ilgili detaylar açıklandıkça haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

TAŞERONUN KADRODA SON DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading