Yandex Metrica

Suriyeli sığınmacılar polis yapılacak mı? Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı

Suriyeli sığınmacılar polis yapılacak mı? Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı

Türkiye, günlerdir Suriyelilerin 'kültür uyumu' adı altında polis yapılacağı iddiasını araştırıyor. Peki, bu iddiada haklılık payı var mı? Suriyeliler polis yapılacak mı?

Gündem

22.02.2024, 19:57

Geçtiğimiz gün, kendisini 'emekli emniyet müdürü' olarak tanıtan Oda TV yazarı Feramuz Erdin, köşesinde 'kültür uyumu' adı altında Suriyeli sığınmacıların polis yapılacağını iddia etmiş, Erdin'in bu iddiası karşısında tüm Türkiye bu iddiayı konuşmaya başlamıştı. 

Erdin, köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Burada hedeflenen sayının ne olduğu çok önemli ama bu sayı maalesef henüz kamuoyu ile paylaşılmış değil. Muhtemelen “kültür ve lisan” uyumunu sağlamak mazereti adı altında Suriyeli polis istihdamına çok yakında başlanacaktır.”

Ancak Feramüz Erdin'in, baştan aşağı yalan bir kişilik olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçmiş yıllarda da kendisini sosyal medyada 'emekli emniyet müdürü' olarak tanıtan kişinin aslında emniyet müdürü olmadığını, görevden emniyet amiri iken ayrıldığını açıklamıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, söz konusu açıklamasında şunları aktarmıştı:

“Bu kişinin 1992-2007 tarihleri arasında teşkilatta çalıştıktan sonra 2007 yılında istifa ederek emniyet amiri rütbesinde iken ayrılmış; teşkilatımızda çalıştığı süre içerisinde operasyon yapılabilecek hiçbir birimde çalışmadığı gibi terör operasyonları ile ilgili de herhangi bir özel kurs veya eğitim de almamıştır‘

Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ADINI DUYURMAK İÇİN ALGI YAPIYOR

Oda TV yazarı, geçmiş dönemde de sık sık sosyal medyada paylaşım yaparak güvenlik güçlerine dair akla hayale gelmeyecek yalanlar söylemiş. Söz konusu itibar suikasti karşısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yapmak durumunda kalmıştı:

‘‘Yeterli bilgi birikimi olmayan bu ve benzeri kişilerin uzman sıfatıyla yorum ve değerlendirmelerde bulunmaları, canları pahasına terör örgütleri ile mücadele eden personelimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehdit unsuru olan terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir.‘‘

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading