Yandex Metrica

Suriye'ye harekat için geri sayım başladı: Suriye Milli Ordusu'ndan 'hazırız' mesajı

Suriye'ye harekat için geri sayım başladı: Suriye Milli Ordusu'ndan 'hazırız' mesajı

Türkiye'nin Suriye'ye harekat sinyalini vermesinin ardından sınırda hazırlıklar son sürat devam ediyor. Operasyonda Türk ordusuna destek veren Suriye Milli Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre, ''Türkiye destekli Menbiç ve Tel Rıfat Askeri Konseyleri’nin yanı sıra tüm birlikler ve Türk ordusu, operasyon için en üst hazırlık seviyesinde. Sıfır saatini bekliyoruz. Hedef Tel Rıfat ve Menbiç.'' dedi.

Gündem

18.02.2024, 18:38

Suriye iç savaşını fırsata çevirerek Türkiye sınırına yuvalanan terör unsurlarına karşı verilen mücadele kapsamında yeni operasyon için geri sayım başladı. Afrin sınırlarından başlayarak El Bab’a uzanan Tel Rifat hattı ile birlikte Sacir Nehri’ni merkez alan Menbiç cephesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

HEDEF TEL RİFAT VE MENBİÇ

Suriye Milli Ordusu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye destekli Menbiç ve Tel Rıfat Askeri Konseyleri’nin yanı sıra tüm birlikler ve Türk ordusu, operasyon için en üst hazırlık seviyesinde sıfır saatini bekliyor.  Hedef ise Tel Rıfat ve Menbiç.

20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bugün kimin maçı var? 20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de... Haberi Görüntüle

'REJİM VE YPG OPERASYONA MÜDAHALE EDMEYECEK'

Öte yandan, Türk İHA’sının rejim güçlerini vurmasının rejimin bölgeden ayrılmasına yönelik açık bir mesaj olduğunu vurgulayan kaynaklar, “Suriye rejimi ile YPG’nin koalisyonu, operasyonun ertelenmesine veya iptal edilmesine neden olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Haberi Görüntüle

'BÖLGEYİ ÖZGÜRLEŞTİRMEKTE KARARLIYIZ'

SMO kaynakları ayrıca sözlerini, bitirirken, ''Türkiye ve Suriyeli muhalif birlikler, bölgeyi özgürleştirip Türkiye’nin nüfuzunu bölgenin tamamına yaymakta kararlı.” ifadelerini kullandılar.

26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Manisa Mesir Macunu Festivali Köfn konseri ücretsiz mi? 26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

PKK YANDAŞLARININ BÖLGEDEN KAÇTIĞI BELİRLENDİ

Öte yandan, harekât planı dâhilinde cephe hattında hazırlıklar sürerken PKK terör örgütü yandaşlarının bölgeden kaçtığı belirlendi. Tel Rifat’ta gasbettikleri yüzlerce evi terk eden örgüt destekçileri Tel Rifat merkezle birikte Feyfin, Kel Cibriyn, Şeyh İsa ve Hörbül’den yüzlercesi Halep’e gitti. PKK ve rejim arasında yapılan görüşme sonrası Tel Rifat’tan çıkan terör destekçilerinin Haydariye, Bostanpaşa ve Höllük gibi semtlerde Türkmenlerin evlerine yerleştirilmesi kararı alındı. Terör yandaşları bölgede bulunan tüm Türkmenlere ait dükkân, ev ve arazilerin kendilerine devredilmesini istedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading