Yandex Metrica

Son dakika! NATO Genel Sekreteri'nden flaş Türkiye açıklaması

Son dakika! NATO Genel Sekreteri'nden flaş Türkiye açıklaması

Son dakika haberleri... Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkmasını değerlendiren, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği endişeleri ciddiye almak zorundayız çünkü Türkiye gerçekten ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya." dedi.

Gündem

21.02.2024, 02:52

Stoltenberg, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri ile ilgili tavrı da soruldu. Genel sekreter, Türkiye’nin terör endişelerinin önemini ön plana alarak, "Endişeleri meşrudur ve tüm müttefikler, bu endişelerdi ciddi şekilde göz önünde bulundurmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öğretmen mülakatları nasıl olacak? Her adaya bir kod verilecek sınavlar kayda alınacak Öğretmen mülakatları nasıl olacak? Her adaya bir kod verilecek sınavlar... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE- YUNANİSTAN GERİLİMİ

Stoltenberg ayrıca, Türkiye'nin Ege'de Yunanistan'la yaşadığı problemi de barışçıl yollarla çözmekten yana olduğuna değindi.

Stoltenberg, Finlandiya temaslarının ardından Yunanistan’ın Atina Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yunan ajansının, "Türkiye bölgede gerginliği tırmandırıyor" söylemiyle başlayan soruya net cevap verdi.

"Türkiye ve Yunanistan sadık müttefiklerdir. Türkiye ile Yunanistan’ı Ege’deki anlaşmazlıklarını güven ve ittifak dayanışması ruhu çerçevesinde, çözmeye teşvik ediyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading