Yandex Metrica

Son dakika: Koronavirüsün yeni varyantının ismi belli oldu

Son dakika: Koronavirüsün yeni varyantının ismi belli oldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Afrika'da görülen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını konuldu. İlk bulgulara göre omicron varyantı daha yüksek bulaşma riskine sahip.

Gündem

23.01.2024, 18:21

Dünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kişide görülen B.1.1.529 varyantına "Omicron" adının verildiğini bildirdi.

DSÖ'nün paylaştığı bilgilere göre, ön kanıtlar Güney Afrika varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Omicron varyantı Güney Afrika'daki tüm bölgelerde artıyor.

ENDİŞE MUTASYONU 

Omicron mutasyonunu taşıyan vaka sayısının Güney Afrika'daki giderek arttığını belirten DSÖ, yeni mutasyonunu "Endişe Mutasyonu (VOC)" olarak sınıflandırdığını kaydetti.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

GÜNEY AFRİKA'DA GÖRÜLDÜ

Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kişide görülen B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu belirtiliyor.

Şu anda düşük görülme sıklığına sahip olan bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığına ilişkin araştırmalar devam ediyor.

Bugün, söz konusu yeni varyantın Belçika'da da bir kişide görüldüğü bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading