Yandex Metrica

Son dakika: Kabine Toplantısı başladı! Masada 3 kritik konu var

Son dakika: Kabine Toplantısı başladı! Masada 3 kritik konu var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplandı. Toplantı gündeminde ise Kovid-19 salgını, ekonomide son durum ve terörle mücadele gibi konular var.

Gündem

23.01.2024, 18:40

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve İstanbul'da da vakaların patlamasına neden olan Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında rekor artışların yaşanması ile birlikte gözler tekrar Kabine Toplantısı'na çevrildi.

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk seyahati nedeniyle hafta başında yapılamadı. Kabine Toplantısı saat 16:35’te başladı. Toplantının sona ermesinin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir karakteri canlandırmadı? Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK

Kabine, çarşamba günü 3 gündem maddesiyle toplanacak. Masada; ekonomi, salgın ve terörle mücadele olacak.

Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan kimdir? Şakir Öner Günhan kaç yaşında vefat etti? Şakir Öner Günhan... Haberi Görüntüle

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

3 Ocak tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarındaki artışın enflasyon farkıyla birlikte yüzde 30,5 oranında olacağını belirterek şöyle konuşmuştu: "Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak, düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre, hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri bin 500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." 

ERDOĞAN NELER DEMİŞTİ?

Son olarak 3 Ocak'ta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda; güncel gelişmeler değerlendirilmiş, memur zammıyla ekonomideki gelişmeler ele alınmış ve corona virüs salgınının seyri değerlendirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası memura ek yüzde 2.5 zam yapıldığını ve zam oranının yüzde 7.5'a yükseldiğini açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading