Yandex Metrica

Son Dakika: Bakan Dönmez: Nükleer uygulamalarda kullanılacak tesis devreye alınıyor

Son Dakika: Bakan Dönmez: Nükleer uygulamalarda kullanılacak tesis devreye alınıyor

Son dakika haberleri... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bor karbür tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye alacağız. Böylece savunma sanayi başta olmak üzere aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde, cam, seramik ve nükleer uygulamalarda yerli bor karbür kullanılacak" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Son dakika haberleri... Uluslararası Bor Sempozyumu'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, savunma sanayi başta olmak üzere nükleer uygulamalarda yerli karbür kullanılmasına olanak sağlayacak, bor karbür tesisinin yıl sonunda devreye alınacağını duyurdu.

Lüks görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Duşakabine 'jakuzi' diyen troller CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ni görmüyor mu? Lüks görüntüler sosyal medyaya damga vurdu! Duşakabine 'jakuzi' diyen troller... Haberi Görüntüle

"YIL SONUNDA DEVREYE ALACAĞIZ"

Bor karbür tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye alacağız. Böylece savunma sanayi başta olmak üzere aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde, cam, seramik ve nükleer uygulamalarda yerli bor karbür kullanılacak.

Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Haberi Görüntüle

'LİTYUM İHTİYACIMIZI YERLİ ÜRETİMLE KARŞILAYACAĞIZ'

Bu yıl içerisinde inşallah biri Eskişehir Kırka'da, biri Bandırma'da olmak üzere 700 ton kapasiteli iki yeni lityum tesisimizin temelini atacağız. Böylece yıllık lityum ihtiyacımızın yarısından fazlasını artık yerli üretimle karşılayacağız.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

YERLİ KÖMÜRDEN HİDROJEN ÜRETİMİ

Yerli kömürden hidrojen üretimi ilerleme sağlayabileceğimiz alanlardan biri, şimdilik bu konudaki maliyetler yüksek ama bu alandaki teknoloji geliştikçe zaman içerisinde daha erişilebilir bir maliyet noktasına ulaşacağız.

Bakan Dönmez sözlerine şu şekilde devame etti:

Bizler bor madenini bilimle, teknolojiyle, Ar-Ge'yle, inovasyonla buluşturmaya devam edeceğiz. Bordaki üretim ve ihracat liderliğimizi ileri teknoloji ürün kategorisine taşımış olacağız. Bu alanda emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading