Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Bilgin'den sözleşmeli personel müjdesi! Kapsam genişledi

Son dakika: Bakan Bilgin'den sözleşmeli personel müjdesi! Kapsam genişledi

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:07

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyaş Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeli personele kadro düzenlemeisnide kapsamın genişlediğini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre 50-D’li araştırma görevlileri ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları da kapsama dahil edildi. 

Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi intihar etti? Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi... Haberi Görüntüle

SÜRE ARANMAKSIZIN KADRO VERİLECEK

Yeni düzenlemeye göre halihazırda görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C'den 4/B'ye geçenler dahil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personel süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilecek.

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Haberi Görüntüle

227 BİN PERSONEL FAYDALANACAK

3+1 modeline göre istihdam edilen 227 bin sözleşmeli öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi de süre göz önünde bulundurulmaksızın hemen kadroya geçirilecek. 

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi? İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa... Haberi Görüntüle

DÖRT YILDAN AZ HİZMETİ OLANLAR DİKKAT!

Kapsama giren sözleşmeli personel isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak.

Dört yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası nakli yapılabilecek.

Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi öngörülüyor.

Yeni düzenleme kapsamında kamuda görev yapan 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini memur kadrolarına atanabilecek. 

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

KİMLER KAPSAM DIŞINDA KALIYOR?

Kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, KİT personeli, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş kapsamı dışında kalacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading