Yandex Metrica

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor

Son dakika haberleri... Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edecek. Hamas'tan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkımızın savunulması yönündeki pozisyonlarını yenilediği ve ateşkesin sağlanması için çalışmanın gerekliliği yönündeki açıklamalarını önemsiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direnişimize verdiği cesur desteği takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün duruşunu somutlaştırıyor.'' denildi.

Gündem

28.04.2024, 08:15

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı. 

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan Netanyahu, sivilleri katletmeye devam ederken İsrail bu kez de İran'la savaşmaya başladı.

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

HANİYE, TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ortadoğu'da gerilim zirve yaparken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edecek.

Hamas'tan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkımızın savunulması yönündeki pozisyonlarını yenilediği ve ateşkesin sağlanması için çalışmanın gerekliliği yönündeki açıklamalarını önemsiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direnişimize verdiği cesur desteği takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün duruşunu somutlaştırıyor.'' denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail-Hamas çatışmalarına değinerek, "Filistin davasını sadece savunmuş değil bu uğurda çok ağır bedeller ödemiş bir hareketiz, böyle bir kadroyuz. Kimse Filistin hassasiyetimizi sorgulamasın. Filistin davasının lideri hafta sonu misafirim olacak, dertleşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Haberi Görüntüle

ÜÇ OĞLU VE ÜÇ TORUNU ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere İsrail'in Gazze’nin batısında bir araca yaptığı hava saldırısında Hamas lideri İsmail Haniye’nin üç oğlu ve üç torunu hayatını kaybetmişti. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Doha'daki bir hastanede Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında oğulları ve torunlarının Gazze'de İsrail saldırılarında şehit edildiklerinin haberini almıştı. Haberi alan Haniye yaralıları ziyarete devam etmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye’ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading