Yandex Metrica

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin fotoğrafını paylaşarak hakaret ve iftira içeren yorumlarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a sert tepki gösterdi. Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

Gündem

26.04.2024, 20:55

Türkiye bugün çok önemli bir konuğu ağırladı. Filistin direniş hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İstanbul'a geldi ve Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. 2 buçuk saat süren görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası toplumun dikkatini Filistinlilere uygulanan zulme çekmek için diplomatik gayretlerini sürdürdüğünü ve vahşetin son bulması ile acil, kalıcı ateşkes ihtiyacının her fırsatta vurgulandığını bildirdi. Türkiye'nin Filistin'e ve Filistin davasına her daim destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulmün bedelini mutlaka ödeueceğini ifade etti. Gazze'ye şimdiye kadar 45 bin tonu aşlın insani yardım malzemesi gönderildiğini belirten Erdoğan, ticarete getirilen kısıtlamalar dahil İsrail'e yönelik bir dizi yaptırımın hayata geçirildiğini vurguladı.

'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum' 'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum' Haberi Görüntüle

HAZIMSIZ İSRAİL

Bu görüşme Türk ve Filistin kamuoyunda memnuniyetle karşılanırken İsrail'den tepki geldi. Hamas yöneticilerinin büyük bir devlet tarafından kabul edilmesini sindiremeyen İsrail'de Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin fotoğrafını paylaşarak hakaret ve iftira içerikli yorum yaptı. Ülkesinin işlediği cinayetlere karşı çıkan, soykırımı yüksel sesle telaffuz eden herkese düşman olan İsrailli bakana en güzel cevabı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik verdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını birgün verecekler."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading