Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: ABD, İsrail ve Türkiye'den doğalgaz görüşmesi

Son dakika: ABD, İsrail ve Türkiye'den doğalgaz görüşmesi

Reuters'ın Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre Türkiye, İsrail ve ABD,  Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak için ön görüşmede bulundu.

Gündem

23.01.2024, 19:03

Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir enerji dağıtım üssü görevini üstlenmeye çok yakın. Reuters'ın Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre, Türkiye, İsrail ve ABD,  Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak için ön görüşmede bulundu.

Kimler Geldi Kimler Geçti dizisi nerede yayınlanacak? Kimler Geldi Kimler Geçti konusu ne, oyuncuları kim? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisi nerede yayınlanacak? Kimler Geldi Kimler... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BU MÜJDEYİ Mİ VERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Brüksel’de düzenlenen NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin ardından uçakta gazetecilerin Türkiye’nin diplomasi trafiğine ilişkin sorusu üzerine “İnşallah bu önümüze yeni kapılar açacak. Şu anda açıklamayacağım. İnşallah bu yaptığımız görüşmelerle birlikte önümüze enerjide çok daha farklı alanlar açılacak ve bunu duyduğunuzda “Bu da nereden çıktı” diyeceksiniz. Bu görüşmelerden inşallah şöyle dört dörtlük bir sonuç çıkacak. İlk görüşmeleri yaptık, inşallah arkadaşlarımız da görüşmeleri devam ettirecekler, bu görüşmelerin devamında da biz bunun açıklamasını yapacağız.” ifadesinde bulunmuştu.

TÜRKİYE'Yİ ÖN PLANA ÇIKARDI

Rusya-Ukrayna krizi ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Doğu Akdeniz’den Avrupa’ya doğal gaz iletmek için Türkiye seçeneğini yeniden öne çıkardı. Güney gaz koridorunun genişletilmesi ve Türkiye’nin Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz’deki gaz yataklarına erişimi olan stratejik bir enerji merkezi olarak kullanılmasının gerçek fırsatlar sunabileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading