Yandex Metrica

Şok iddia: PKK helikopteri oraya indi, kalkış yapamıyor! ABD suçüstü yakalandı

Şok iddia: PKK helikopteri oraya indi, kalkış yapamıyor! ABD suçüstü yakalandı

15 Mart'ta Irak kuzeyindeki kazanın ardından terör örgütü "İki helikopter vardı" açıklaması yaptı. Fakat ikinci helikopter hâlâ kayıp. Yerel kaynaklar, Mehmetçiğin operasyon yürüttüğü bölgeye 'taze eğitilmiş' PKK/YPG'li teröristleri taşıyan ABD'nin suçüstü yakalandığını, ikinci helikopterin Gare kampına acil iniş yapıp bir daha kalkamadığını belirtiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:37

PKK/YPG helikopterinin 15 Mart'ta Irak'ın Duhok bölgesinde yere çakılmasıyla Amerikan ordusu bir kez daha suçüstü yakalandı. Suriye kuzeyinden Irak'taki Süleymaniye'ye, oradan Kandil'e ve Kandil'den Gare kampına terörist sevkiyatının helikopterle yapıldığının ortaya çıkması Pentagon'u zor duruma düşürdü. 

Terör örgütü 9 PKK'lının öldüğünü açıklarken olayda 'iki helikopterin kullanıldığını' bildirmişti. İkinci helikopterin nerede olduğu sorusu gizemini koruyor. 

İkinci helikopterin Mehmetçiğin operasyon icra ettiği Gare bölgesine acil iniş yapmak durumunda kaldığı ve ifşa olma korkusuyla yeniden kalkış yapamadığı iddia ediliyor. 

"Ortada kayıp bir helikopter ve bu helikopterde sayısını bilemediğimiz terör örgütü üyesi ya da yöneticisi var. İkinci helikopter nereye gitti, terör örgütü neden ikinci helikopterin de düştüğünü iddia ediyor sorularına bölgeden gelen cevaplar mide bulandırıcı" diyen Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, PKK/YPG helikopterlerinin 15 Mart günü normalde kullandıkları rotanın dışına çıktıklarına dikkat çekti. 

Suriye'deki teröristlerin Til Koçer-Sincar-Musul-Mahmur-Kerkük hattından Süleymaniye'ye helikopterle taşınmakta olduğunu, bu helikopterlerin son seferde Duhok-Gare hattına yöneldiğini hatırlatan Özay Şendir, yerel kaynakların bu konuda hemfikir olduklarına dikkat çekerek şu soruyu soruyor: "Peki hedef Gare dağı ve çevresiyse o zaman ikinci helikopter şu anda nerede?"

ABD'nin Türkiye sınırına PKK/YPG'li terörist taşırken yakalanmış olabileceğine işaret ederek bu ülkenin suç üstü yakalandığına dikkat çeken Şendir, şu ifadeleri kullandı:

"Yerel kaynaklar, ikinci helikopterin PKK ile bağlantılı bir yere indiği ve şu an çok dikkat çektiği için kalkış yapamadığını yazıyor.

Şüpheleri artıran sadece bu tablo değil.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder, terör örgütünün hayalet helikopterleriyle ilgili bir kez daha konuştu.

Sözcü uçuşa ABD ya da koalisyonun bir dahli olmadığını söyledi önce. Gazetecilerin, bu uçuşu izleyip izlemedikleri sorusu gelince de "Dünyada bir çok faaliyeti izliyoruz. ABD ve koalisyon dışında başkalarının operasyonlarını izleyip izlemediğimize girmeyeceğim. ABD’nin dahli olmadığını söylüyorum ve kelimelerimi dikkatle seçiyorum" ifadesini kullandı.

Bu ne demek derseniz, bir halt ederken yakalandık ve şimdi bulaşmamaya çalışıyoruz demek.

İkinci helikopter saklandığı yerden ne zaman çıkarılır onu bilmiyoruz ama bildiğimiz pisliğin üzerinde yakalandıkları.

Pentagon sözcüsü, dikkatli cümleler kurduklarını söylüyorlar ya, biraz da dikkatli adımlar atmaları lazım.

Ellerindeki pislik yüzlerine bulaşınca müttefik maskesi de kurtarmıyor..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading