Yandex Metrica

Sincar'dan Tel Rıfat'a terörist akını! Haşdi Şabi ile PKK ittifak halinde

Sincar'dan Tel Rıfat'a terörist akını! Haşdi Şabi ile PKK ittifak halinde

Türkiye'nin operasyon kararlılığı İran destekli Haşdi Şabi ile terör örgütü PKK'yı aynı noktada buluşturdu. Sincar'da toplanan teröristler, gruplar halinde sınırı geçerek Halep kuzeyindeki Tel Rıfat'a gidiyor.

Gündem

23.01.2024, 18:09

Türkiye'nin hedeflediği noktalardan biri olması beklenen Halep kuzeyindeki Tel Rıfat'a yığınak var. PKK/YPG'li teröristler Irak'ın Sincar ilçesinden gruplar halinde Tel Rıfat'a sevk gidiyor. Grupların içerisinde çok sayıda Haşdi Şabi milisi de bulunuyor. 

Ankara'nın operasyon kararlılığı PKK ve Haşdi Şabi cephesini hareketlendirdi. Irak ve Suriye'de ittifak halinde çalışan iki örgüt, ikinci Kandil durumundaki Sincar'dan Tel Rıfat'a sevkiyata başladı. 25-30 kişilik gruplar halinde Sincar'da toplanan PKK ve Haşdi Şabi grupları, buradan Baaç, Mezruka, Mücemmaat Cüreyfi güzergâhlarından sınıra taşınıyor. 

Türkiye gazetesine konuşan Irak Türkmen Cephesi eski Telafer Temsilcisi Hazım Devlet, PKK ve Haşdi Şabi militanlarının gerek Irak içerisinden gelişlerde ve Suriye sınırına taşınması esnasında hiçbir engelle karşılaşmadığına dikkat çekiyor. Bu gruplar güzergâh boyunca Peşmerge ve Ulusal Ordu kontrol noktalarından geçmesine rağmen oldukça rahat bir şekilde Suriye'ye girebiliyor. Son günlerde Irak'tan Suriye'ye geçen terörist sayısının 1500’ü aştığı belirtiliyor. 

Irak ordusunun bölgeden sorumlu ismi General Aldulcabbar Tai ise bölgede kaçak geçişleri denetleyemediklerine dikkat çekiyor. Tai'ye göre güvenlik gücü olarak yapabildikleri yegane eylem, Irak-Suriye sınır hattı boyunca 'emniyet koridoru oluşturmak'.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de 7 ülkenin büyükelçisiyle görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de 7 ülkenin büyükelçisiyle görüştü Haberi Görüntüle

KONVOYLARDA SİLAH VE FÜZELER VAR

Irak-Baaç sınırında Tel Haşe geçiş noktasını kullanan teröristler Suriye’nin Tel Şehir Huveybira, Şeddadi güzergâhından Tel Rıfat bölgesine ulaştırılıyor. İran destekli militanlar bu noktada ayrılarak Nübbül ve Zehra kasabalarına götürülüyor. Iraklı güvenlik yetkilisi, Sincar’dan Tel Rifat’a giden konvoylarla çok sayıda ağır silah ve füzelerinde taşındığını aktardı.

Sincar’dan Suriye’ye destek amaçlı başlatılan sevkiyat, Haşdi Şabi milis yapılanmasının başındaki isim olan Abdulaziz ebu Fedek’in geçtiğimiz günlerde bölgeye gerçekleştirdiği gizli ziyaretin hemen ardından başladı. Ebu Fedek, Sincar’da PKK elebaşıları ve Ezidi temsilcilerle görüştü. Suriye’de Türk ordusuna karşı savaşmaya giden Şii militanlar, Ambar’da bulunan karargâhtan bölgeye getirilirken PKK mensupları ise Kandil’den gelen teröristlerden oluşuyor. Bu isimler arasında az sayıda Ezidi PKK mensubunun da olduğu gelen bilgiler arasında.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading