Yandex Metrica

Seyyar sandık nedir, nereden başvurulur? Kimler seyyar sandığa başvuramaz?

Seyyar sandık nedir, nereden başvurulur? Kimler seyyar sandığa başvuramaz?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde "seyyar sandık" kurulması hakkındaki kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişme sonrası akıllara  Seyyar sandık nedir, nereden başvurulur? Kimler seyyar sandığa başvuramaz? soruları geldi. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizde derledik.

Gündem

24.03.2024, 10:01

Seçime az zaman kala Resmi Gazete'de yayımlanan ''Seyyar sandık'' düzenlemesinin ne olduğu merak ediliyor. Özellikle internette, 'Seyyar sandık nedir, nereden başvurulur? Kimler seyyar sandığa başvuramaz?' sorularına yanıt aranıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

SEYYAR SANDIK NEDİR?

Seyyar Sandık nedir sorusu bugün internette sıkça aratılan sorular arasında yer alıyor. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmen, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için, "www.ysk.gov.tr" internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa bir yakını aracılığıyla başvuracak.

28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat kaçta kapanacak, ne zaman açılacak? 28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat... Haberi Görüntüle

KİMLER SEYYAR SANDIĞA BAŞVURAMAZ?

Seyyar sandıklarda sadece il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar oy kullanabilecek, köy ve beldelerdeki yatağa bağımlı seçmeler seyyar sandıklara kaydolamayacak.

Görme veya işitme engeli bulunan seçmeler sadece bu engelleri sebebiyle seyyar sandık kurulu listesine eklenemeyecek, bir sandıkta azami 25 seçmen oy verecek.

İlce seçim kurullarınca, seyyar sandık oluşturma ve yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklara işlenmesi ve ilişkilendirileceği sandık kurulunun belirlenmesi çalışmalarına 17 Nisan 2023 Pazartesi itibarıyla başlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading