Yandex Metrica

Rejim, İdlib'de bir genç kızı daha öldürdü: 21 yaşındaki Yasir'in son duası

Rejim, İdlib'de bir genç kızı daha öldürdü: 21 yaşındaki Yasir'in son duası

İdlib kent merkezini top atışına tutan Esed rejimi, üniversiteden yeni mezun olmuş ve bir çocuk yuvası açmaya hazırlanan 21 yaşındaki Yasir'i de şehit etti.

Gündem

23.01.2024, 17:57

Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib kentine yönelik saldırıları sürüyor. Ankara ile Moskova arasında imzalanmış anlaşmanın ihlali anlamına gelen bombardıman masum sivillerin hayatını kaybetmesine neden oluyor. 

Rus ve rejim uçakları önceki gece İdlib güneyinde Maar'ed Mısrin yakınında bulunan Meryem kampını bombalarken, karadaki rejim unsurları ise Serakib beldesinden İdlib kent merkezini topa tuttu. 

Saldırılarda 5 sivil hayatını kaybetti, çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca kişi de yaralandı. İdlib'e yönelik saldırıda can veren 21 yaşındaki Cud Yasir Şirit'in sosyal medya hesabındaki son mesajı ise yürek burktu. 

İdlib'e yönelik bombardımanın fotoğrafını paylaşan Yasir, şehit düşmeden dakikalar önce şu duayı etmişti:

"Kalplerimize huzur veren, endişelerimizi gideren Allah'ım. Her seçimime hayır, her karanlığa nur, her zorluğa kolaylık ver. Dilediklerimizi gerçeğe dönüştür. Allah'ım, hayatıma güzellikleri cennetinin büyüklüğünce bahşet. Musibetlerimizi yumuşatan Allah'ım, beni aydınlat..."

Üniversiteden daha birkaç gün önce mezun olduğu öğrenilen Yasir, bir çocuk yuvası açmaya hazırlanıyordu. Yasir'in abisi Anas'ın da 2016 yılında rejim hapishanesinde işkence altında öldürüldüğü öğrenildi. 

Anas şehit edildiğinde 19 yaşındaydı. Kız kardeşi Yasir ise 21 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Rusya, İran ve Esed rejimi, Suriye'de çocukların ve gençlerin hayatını karartmaya devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading