Yandex Metrica

Putin'den dünyaya gıda şantajı: Yaptırımlar kalkmazsa buğday depoda kalır

Putin'den dünyaya gıda şantajı: Yaptırımlar kalkmazsa buğday depoda kalır

Son dakika haberi... Alman ve Fransız liderlerle telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna depolarında bekleyen tahılın serbest kalması için yaptırımların kaldırılmasını şart koştu.

Gündem

23.01.2024, 19:19

Tahıl ihracatında dünyanın 5. ülkesi durumundaki Ukrayna'da buğday siloları dolup taşıyor. Ancak Rus işgali nedeniyle depolardaki gıda bir türlü diğer ülkelere ulaşamıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin şimdi, Ukrayna topraklarından elde edilen gıdayı dünyaya şantaj malzemesi olarak sunuyor. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda bir görüşme gerçekleştiren Putin, Rusya'nın Karadeniz limanlarındaki Ukrayna tahılının ihracatı da dahil engelsiz tahıl ihracına hazır olduğunu ancak bunun için Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi. 

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Putin, Macron ve Scholz ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'daki durumun güncel yönleri hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulundu. Müzakerelerin kesilmesiyle ilgili Kiev'i 'kabahatli' gösteren Putin, batılı ülkelerin Ukrayna'ya devam ettirdiği silah sevkiyatının da tehlikeli olduğunu ileri sürdü. 

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

KENDİSİ HARİÇ HERKES SUÇLU

Bu durumun mevcut krizi daha da ağırlaştıracağını kaydeden Putin, küresel gıda güvenliğine yönelik tehditlerden Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeleri sorumlu tuttu. Ukrayna silolarındaki tahılı diğer ülkelere ulaştırmak için şart koşan Putin şunu söyledi:

"Rusya kendi adına, Karadeniz limanlarından Ukrayna tahılının ihracatı da dahil olmak üzere engelsiz tahıl ihracatı için seçenekler bulmaya yardım etmeye hazır. Rus gübreleri ve tarım ürünleri arzındaki artış, küresel gıda pazarındaki gerilimin azalmasına da yardımcı olacak ve bu da elbette ilgili yaptırım kısıtlamalarının kaldırılmasını gerektirecek." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading