Yandex Metrica

Provokatör Babala TV: Yarseli Barajı yalanını işte böyle yaydılar

Provokatör Babala TV: Yarseli Barajı yalanını işte böyle yaydılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddialar arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratmayı hedeflemişti. Asılsız iddiaları ilk olarak Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV'nin piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Öte yandan asılsız iddiaları yayan sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturma başlatıldı.

Gündem

16.03.2024, 06:27

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından sosyal medya çok ciddi dezenformasyona ev sahipliği yapıyor. Hatay'ın Antakya ilçesinde Yarseli Barajı'nın patladığı iddia edilmiş ve arama kurtarma ekiplerinin paniklemesi hedeflenmişti. Bakan Kirişçi, iddiaların asılsız olduğunu açıkça belirtmişti. O yalanları ise ilk Babala TV'nin piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Öte yandan asılsız iddiaları yayan sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

BABALA TV'DEN ARALIKSIZ PROVOKASYON

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma ekipleri tüm hızıyla devam ederken sosyal medyada ise ciddi provokasyonlar yapılıyor. Babala TV'nin sahibi ve moderatörü Oğuzhan Uğur, deprem bölgesinden birçok provokatif yayına imza atarken sosyal medyada da dezenformasyona yol açmıştı. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI SEKTEYE UĞRATTI

Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik asılsız iddialar ise deprem bölgelerindeki provokasyonun son noktalarından biri oldu. Antakya'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken "baraj patladı" iddiası hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde gerçek ortaya çıktı. Polis ekipleri Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu duyurdu ve arama kurtarma ekipleri yeniden çalışmalarına devam etti. Peki, bu iddiaları piyasaya ilk kim sürdü?

23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar açık? Alışveriş merkezleri kaçta açılıyor? 23 Nisan Bugün AVM'ler açık mı? AVM'ler saat kaça kadar... Haberi Görüntüle

BAŞ PROVOKATÖR: OĞUZHAN UĞUR

Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddiaları Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü üstlendiği Babala TV'nin ortaya attığı tespit edildi. Oğuzhan Uğuz depremin başından bu yana sosyal medyada paylaştığı asılsız iddialarla öne çıkıyor.

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

BAKAN KİRİŞÇİ: BARAJ PATLADI HABERİ TAMAMEN YALANDIR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimiz haber sitelerinden takip etmenizi öneriyoruz. Birtakım kötü niyetli kişiler ilimiz ile ilgili yalan haberler üreterek kamuoyunu yanlış yönlendirerek panik havası oluşturmaya çalışıyorlar.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hatay Yarseli Barajınının patladığı ve şehrin sular altında kaldığı yönünde asılsız paylaşımlarda bulunarak arama kurtarma faaliyetlerini olumsuz şekilde etkilemeye çalışan sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturma başlatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading