Yandex Metrica

Prof. Dr. Süheyl Batum ne iş yapıyor, kimdir? GS başkan adayı Süheyl Batum kaç yaşında, nereli?

Prof. Dr. Süheyl Batum ne iş yapıyor, kimdir? GS başkan adayı Süheyl Batum kaç yaşında, nereli?

Galatasaray başkanlık adaylığı için ismi geçen kişiler arasında Prof. Dr. Süheyl Batum da bulunuyor. Dursun Özbek'e karşı çıkacak bir muhalifin oluşturulması amacıyla, muhalif isimler Prof. Dr. Süheyl Batum'u adaylık için ikna etti. Peki, Prof. Dr. Süheyl Batum ne iş yapıyor, kimdir? GS başkan adayı Süheyl Batum kaç yaşında, nereli?

Gündem

17.05.2024, 01:08

Bedii Süheyl Batum, Türk hukuk profesörü ve siyasetçidir ve 6 Mayıs 1955'te doğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Eskişehir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24. Dönemde görev yapmıştır. Adı Galatasaray başkanlığı ile anılan Prof. Dr. Süheyl Batum'un ne iş yaptığı ve kim olduğu merak ediliyor.

Süheyl Batum kimdir

Süheyl Batum kimdir

Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

PROF. DR. SÜHEYL BATUM NE İŞ YAPIYOR, KİMDİR?

1966-1975 yılları arasında orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1979'da Paris I Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 1980'de Anayasa Hukuku kürsüsünde asistanlık yapmaya başladı. 1985 yılında "Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum" konulu teziyle doktor unvanını, 1990'da "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" başlıklı teziyle doçentlik unvanını aldı. 1996'da "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye" isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Profesör unvanını kazandı.

Akademik kariyerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku dersleri verdi.

22 Mayıs 2010'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 33. Olağan Kurultayı'nda MYK üyeliğine seçildi ve 23 Mayıs'ta CHP Parti Meclisi üyeliğine getirildi. 29 Mayıs 2010'da CHP Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) seçildi ve 3 Kasım 2010'da Genel Sekreterlik makamına getirildi. 18 Aralık 2010'da yapılan 15. Olağanüstü Kurultay'da tekrar Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve 25 Aralık 2010'da Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 12 Haziran 2011'deki Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçilerek TBMM'ye girdi.

Evli ve iki çocuk babası olan Batum, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku dersleri vermektedir. 17 Şubat 2019 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Şimdi ise Galatasaray başkanlığına aday.

19 Mayıs 2024 Ankara'da otobüsler ücretsiz mi? Ankara'da EGO otobüs, metro ücretsiz mi? 19 Mayıs 2024 Ankara'da otobüsler ücretsiz mi? Ankara'da EGO otobüs,... Haberi Görüntüle

SÜHEYL BATUM NE İŞ YAPIYOR?

Bedii Süheyl Batum, İstanbul'da 6 Mayıs 1955'te doğmuş olan Türk hukuk profesörü ve siyasetçidir. TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden görev yapmıştır.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading