Yandex Metrica

PKK çok sıkıştı, şimdi 'barış' vakti: CHP'nin Erbil turu ne anlama geliyor?

PKK çok sıkıştı, şimdi 'barış' vakti: CHP'nin Erbil turu ne anlama geliyor?

Irak derinliklerinde bile kımıldayamaz hale gelen PKK, zaman kazanmak için 'acil barış' istedi. Ortadoğu'ya barış getireceğini ileri süren Kılıçdaroğlu ise İsrail misyon şefiyle görüşme sonrası ekibini apartopar Erbil'e yolladı.

Gündem

23.01.2024, 17:57

Türk Silahlı Kuvvetleri ile MİT Başkanlığının ardı ardına operasyonlarıyla Irak kuzeyinde kımıldayamaz hale gelen PKK, bölgede Erbil ve Bağdat'la uzlaşmanın yollarını arıyor. Ankara'nın PKK'ya karşı net tavır konusunda Bağdat ile Erbil'i aynı hizada buluşturması terör örgütünü iyice köşeye sıkıştırmış ve PKK elebaşı Murat Karayılan bir süre önce isyanını dile getirdiği bir mesaj yayınlamıştı. 

Örgüt, Süleymaniye yakınlarındaki Asos bölgesi ile Mahmur Kampı da dahil olmak üzere artık kendisini Irak topraklarının derinliklerinde bile rahat hissetmiyor. İşte tam da bu ortamda CHP'den bir heyetin Erbil'e giderek bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani ile görüşmesi şimşekleri bir anda bu partinin üzerine çekti. 

CHP heyeti Mesut Barzani dışında IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile de görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı CHP milletvekili Ünal Çeviköz, Erbil yönetiminden isimlerle ayrı ayrı biraraya geldi. Hem CHP hem de Erbil kaynakları temaslar sırasında nelerin konuşulduğuna ilişkin detay vermekten kaçınırken Kılıçdaroğlu yönetiminin, gayriresmi ittifak ortaklarından HDP'nin çağrısıyla Erbil-PKK arasında arabuculuğa soyunduğu iddia ediliyor. 

Zira Mehmetçiğin operasyonları karşısında ne vakit sıkışsa 'barış' kavramına sarılan HDP ve PKK çevreleri, bölgede yeniden toparlanmak üzere zaman kazanmak için bir 'barış girişimine' ihtiyaç duyuyor. Ortadoğu'da barışı tesis etmek istediklerini bir süredir dile getiren Kılıçdaroğlu, bunu nasıl yapacağına ilişkin ayrıntı vermezken 'Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kurmak istediklerini belirtiyor. 

ABD ve İsrail'in Suriye kuzeyinde kullandığı terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik Kılıçdaroğlu'nun net bir tavır sergilemediği biliniyor. Üstelik Erbil'e giden heyetteki Ünal Çeviköz Türkiye'nin Azerbaycan'a Karabağ'da verdiği desteği bile eleştirmiş bir isim. 

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi... Haberi Görüntüle

ZİYARETİ KİM İSTEDİ?

Çok tartışılan Erbil ziyareti konusunda CHP'ye kimin müracaat edip ricacı olduğu da merak konusu. İsrail'in Ankara'daki misyon şefi Irit Lillian, 23 Ağustos'ta CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. 

Başta Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti yöneticileri ise CHP'nin Erbil ziyareti konusunda henüz bir açıklama yapmadı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading