Yandex Metrica

Osman Kavala çağrısı yapan büyükelçilere zorlayıcı diplomasi

Osman Kavala çağrısı yapan büyükelçilere zorlayıcı diplomasi

Osman Kavala için bildiri yayınlayan 10 büyükelçi için zorlayıcı diplomasi devam edecek. Elçiler 'yok sayma'ya kadar giden uygulamayla karşı karşıya kalacak.

Gündem

23.01.2024, 18:12

10 büyükelçinin Osman Kavala hakkındaki skandal çağrısı sonrasında Türkiye'nin tepkisi sert olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Büyükelçi hakkındaki açıklamaları özellikle ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. 10 büyükelçi, Türkiye'nin Osman Kavala tepkisi sonrasında geri adım atmıştı. Viyana Sözleşmesi'nin 41.maddesine vurgu yapılan geri adımda "Ülkelerin içişlerine karışmamaya dair maddeye riayet ediyoruz." denildi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından önümüzdeki süreçte büyükelçiler zorlayıcı diplomasi ile yüzleşmek zorunda kalacaklar. Türkiye’nin egemenlik haklarını açık şekilde ihlal girişiminde bulunan bildirici büyükelçiler, bu adımlarının bedelini ödeyecekler.

Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve Engin Polat için mahkeme son kararını verdi! Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve... Haberi Görüntüle

SKANDAL ÇAĞRININ FATURASI

1- 10 büyükelçinin bürokratik talep ve işlemlerini yavaşlatıcı uygulamalar devreye sokulacak.

2- Büyükelçilerin Türkiye Cumhuriyeti kurumları dahilindeki işleri yokuşa sürülecek.

3- Büyükelçilerin üst düzey görüşme, randevu talepleri karşılanmayacak ya da ağırdan alınacak.

4- Büyükelçilere birçok konuda erişim kısıtlaması uygulanacak.

5- İlk etapta düşünülmemekle birlikte büyükelçilerin bu süreçte zorlayıcı diplomasinin en ağır yöntemi olan “yok sayma” uygulaması ile de yüzleşmeleri olası.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading