Yandex Metrica

Okullar açılıyor! 71 ildeki öğrenciler yarın ders başı yapacak

Okullar açılıyor! 71 ildeki öğrenciler yarın ders başı yapacak

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle eğitim-öğretime verilen aranın sonrasında deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, yarın okula gidecek.

Gündem

23.01.2024, 20:28

2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022'de başlayan ve 20 Ocak'ta sona eren birinci döneminin sonrasında okulların 6 Şubat'ta açılması planlanmıştı. Daha sonra ise, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan ve bölgedeki 11 ili etkileyen depremler ve iklim şartları sebebiyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretime 20 Şubat'a kadar ara verildi.

Depremden yoğun olarak etkilenen iller dışındaki 71 ildeki tüm kademelerdeki öğrenciler, yarın okullarına dönecek.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ OKULLAR 1 MART'TA AÇILACAK

Depremden etkilenen illerdeki eğitim-öğretime de yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi ve hasar tespit çalışmalarının şubat ayı sonuna kadar tamamlanmasının beklenmesi nedeniyle 1 Mart itibarıyla başlatılması için planlama yapılıyor.

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında 6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad... Haberi Görüntüle

İKİNCİ DÖNEMDE DEVAMSIZLIKTAN MUAF TUTULACAKLAR

Bu illerde yapılan tespitler neticesinde uygun görülen okullarda, il, ilçe ve okul temelli verilecek kararlara göre eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecek. Bu doğrultuda ilgili valilikler tarafından gerekli tedbirler uygulanacak.

Afet bölgesinde eğitim gören öğrenciler, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak. Ayrıca depremin yaşandığı 10 ilden diğer illere nakil olan öğrencilerin de devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kilis Valiliğini ziyaret ederek Vali Recep Soytürk'ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Özer, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt: Terörle arasına mesafe koymazsa kaçınılmaz olur Bakan Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatması davası açılacak mı' sorusuna yanıt:... Haberi Görüntüle

71 İLDE NAKİLLER HER GEÇEN GÜN ARTMAYA BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile 10 ilde okulların açılmasıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yaptıklarını ifade eden Özer, Kilis'in depremden sonra hızla toparlandığını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bugünlerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağını dile getiren Özer, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz yarın 71 ilde okullarımız eğitim öğretime başlıyor. 10 ilden 71 ile nakiller her geçen gün artmaya başladı. Şu an itibarıyla 54 bin 882 öğrencimiz diğer illere nakil oldu. Biz Bakanlık olarak bir imkan daha getirdik. Bu öğrencilerimiz istemeleri durumunda pansiyonlarımızda rahat bir şekilde konaklayabilecek. İnşallah yarından sonra da bu 10 ilimizde eğitim öğretimin nasıl olacağına yönelik kapsamlı açıklamayı sizlerle paylaşacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading