Yandex Metrica

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında

Malezya'ya suikast için gönderilen ve kaldığı otel odasında 6 ayrı tabancayla yakalanan Mossad ajanı Avitan Shalom, kullandığı Fransız pasaportuyla bir süre Türkiye'de de bulundu. İstanbul'da tanınmış bir Musevî ailenin misafiri olan Mossad ajanı, aynı zamanda katliamcı sapkın Çabad tarikatının Türkiye şefi Mendy Chitrik ile temastaydı.

Gündem

26.04.2024, 13:12

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bindiği uçakla Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a gelen 38 yaşındaki İsrail vatandaşı Avitan Shalom, kaldığı otel odasında 6 adet tabancayla yakalandı.

Malezya polisinin 12 Mart'ta düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Shalom'un ülkeye bir dizi suikast için gönderilmiş bir Mossad ajanı olduğu ortaya çıktı. 

İsraillinin bağlantılarını araştıran Malezya polisi ilginç bulgulara ulaştı. Avitan Shalom'un 1981 yılında İsrail'i terk ederek New York'a yerleşen Yahudi mafya lideri Eitan Hiya'yı öldürme görevi aldığı belirlendi. Shalom, Kuala Lumpur'da bulunan Hiya'yı öldürmek için talimat bekliyordu. 

Sorgusunda Shalom, "Ailevî bir meseleden ötürü birini öldürmek için Kuala Lumpur'a geldim" dedi. Malezya'ya geldikten sonra kripto para kullanarak silah ve mermi satın aldığı belirlenen Shalom, bu ülkede 2 isimle bağlantıdaydı.

Avitan Shalom

Malezya Dış İstihbarat Teşkilatı (MEIO), manav dükkanı bulunan Abdul Azim Mold Yasin (43) ile eşi Şerife Hascindi Syed Omar'ı gözaltına aldı. Bu kişilerin evinde yapılan aramada ise 2 adet silah daha ele geçirildi. 

23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! 23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! Haberi Görüntüle

MOSSAD AJANINA YARDIM EDEN 2 TÜRK

Zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda silah teminine yardımcı olduğu ileri sürülen Amerika ve Polonya pasaportlu 2'si Türk, biri Gürcü, 11'i Malezya vatandaşı zanlı daha gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilenlerin sayısı 16 oldu.

Mossad ajanı Avitan Shalom ile bağlantıda olduğu kişilerin, 21 Nisan 2018'de Filistinli Dr. Fadi el-Batş'ın Kuala Lumpur'da suikast sonucu öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduğu sanılıyor. 

Mossad ajanı Avitan Shalom'un kullandığı Fransız pasportu

Shalom'un Türkiye bağlantısına dair ortaya çıkan bulgular ise Yahudilerle örülü daha derin bir ilişki ağını ortaya döktü. Mossad ajanının Fransız pasaportuyla daha önce Türkiye'ye geldiği ve ünlü bir Musevî ailenin yanında kaldığı belirtiliyor. 

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

AVITAN SHALOM, ÇABAD LİDERİYLE...

Soruşturmaya dair ulaştığı bilgileri sosyal medya hesabında yayınlayan gazeteci Mustafa Seyfullah Kılıç, Malezya'da 6 tabancayla yakalanan Mossad ajanının İstanbul'da tanınmış bir Yahudi ailenin misafiri olduğunu yazdı. 

Kılıç'a göre Avitan Shalom'un İstanbul'da en çok görüştüğü isim ise Aşkenaz Yahudileri Türkiye lideri Mendy Chitrik'ten başkası değildi.

Aynı zamanda katliamcı sapkın Yahudi topluluğu Çabad (Chabad) örgütünün de Türkiye temsilciliğini yapan Chitrik, sık sık Shalom ile bir araya geliyordu. 

Mendy Chitrik

İsrail'in bebek katili Başbakanı Benjamin Netanyahu da sıkı bir Çabad militanı olarak biliniyor. Netanyahu, Birleşmiş Milletler nezdinde İsrail büyekelçisi olarak görev yaptığı yıllarda Çabad örgütünün lideri hahambaşı Menachim Mendel tarafından New York'ta 'inisiye' edilmişti. Mendel öğretileriyle hareket eden Netanyahu, yıllardır sürdürdüğü katliamlarla Mehdi'nin dünyaya gelişini hızlandıracağına inanıyor.

İBB'nin ölüm çukuruna soruşturma: İBB'nin ihmali Minik Edanur'un ölümüne neden oldu İBB'nin ölüm çukuruna soruşturma: İBB'nin ihmali Minik Edanur'un ölümüne neden... Haberi Görüntüle

SUİKAST EMRİNİ CHITRIK Mİ VERDİ?

Malezya'da suikast görevinin Shalom'a Çabad Türkiye temsilcisi Mendy Chitrik tarafından verilip verilmediği bilinmiyor. Gazeteci Seyfullah Kılıç, Mendy Chitrik ile Mossad ajanı Shalom'un Ortaköy'de bir balıkçıda yemek yediklerini, kendilerine bir kadının da eşlik ettiğini ileri sürdü. 

Shalom'a Malezya'da yardım eden 2 Türk vatandaşından biri, aynı zamanda ABD ve Polonya pasaportları da taşıyordu. Malezya polisinin bu pasaportları ilgili büyükelçiliklere sorduğu ve belgelerin resmî olduğu öğrenildi. 

Nuh'un Gemisi adlı lüks otelin gazinosu

Gazeteci Kılıç, ABD ve Polonya pasaportlu Türk'ün, Türkiye ile telefon görüşmelerini içeren HTS kayıtlarının incelendiğini ve Musa Kuş adlı bir şahsa ulaşıldığını ileri sürüyor. Shalom'a Malezya'da yardım eden diğer Türk vatandaşı M.D. ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Nuh'un Gemisi (Noah's Ark) adlı otelin gazinosunun müdavimiydi.

Avitan Shalom soruşturması ilginç bağlantıları ortaya koymaya devam edecek gibi görünüyor. 

Habere Tepki Ver

6

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading