Yandex Metrica

Sitede Ara

Mossad ajanı otel odasında 6 adet tabancayla yakalandı: Polis hücrenin peşinde

Mossad ajanı otel odasında 6 adet tabancayla yakalandı: Polis hücrenin peşinde

İsrail istihbarat servisi Mossad, Türkiye ve Malezya'da darbe üstüne darbe yiyor. Kuala Lumpur'a suikast için gönderildiği düşünülen Fransız pasaportlu bir İsrail ajanı, otel odasında 6 tabancayla birlikte yakalandı.

Dünya

20.04.2024, 17:26

2022 Eylül'ünde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 'yemlemesiyle' Malezya'da faka basan İsrail ajanları, bu ülkede bir kez daha enselendi. Başkent Kuala Lumpur'un Jalan Ampang bölgesindeki lüks bir otele baskın yapan polis, İsrail ajanı olduğundan şüphelenilen bir kişiyi gözaltına aldı. 

Mossad casusu olduğu şüphesiyle bir süredir takip altındaki 36 yaşındaki İsrail vatandaşının çantasından 6 adet tabanca çıktı.

Malezya basınındaki haberlere göre, operasyona ilişkin bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürü Tan Sri Razarruddin Hüseyin, şüpheli İsraillinin 12 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nden bindiği uçakla Kuala Lumpur'a geldiğini ve Fransız pasaportu kullandığını söyledi. 

Şüphelinin Malezya'da bulunan bazı kişileri öldürmekle görevlendirildiği düşünülüyor.

İsrail vatandaşının yanında bulunan tabancaların Glock 19 Mariner, Glock 17 Gen4, Smith&Wesson, SIG Sauer ve Stoeger marka olduğu açıklandı. Şüphelinin bu silahları Malezya sınırları içerisinde kripto para kullanarak satın aldığı anlaşıldı. 

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

POLİS MOSSAD HÜCRESİNİN PEŞİNDE 

Emniyet Müdürü Razarruddin Hüseyin, tabancaların 3'ünün şarjörlerinin mermiyle dolu halde bulunduğunu, bunların haricinde şüphelinin yanında 200 adet mermi ele geçirildiğini söyledi. Malezya polisi şimdi, Mossad ajanı olduğundan şüphelenilen şahsın kendine ait bir saldırı hücresi ya da grubu olup olmadığını araştırıyor. 

Zanlının yanında 6 adet tabanca bulunması, suikast timinin grup halinde hareket etmeye hazırlandığı yönünde şüpheleri artırdı.

Malezya, Gazze soykırımından ötürü İsrail'e en sert tepki veren ülkelerin başında geliyor. İsrail ile ticari ilişkisi olan bütün gemilere limanlarını kapatan Kuala Lumpur yönetiminin siyonist Yahudilerle diplomatik teması da bulunmuyor. 

BAE'den Malezya'ya gelen Mossad zanlısının en az 2 ayrı otelde kaldığı tespit edildi. 

Nedir bu komşulardan çektiğimiz? Bulgarlar Türk lokumuna göz koydu! Paket üzerindeki detayı görenler çılgına döndü! Nedir bu komşulardan çektiğimiz? Bulgarlar Türk lokumuna göz koydu! Paket... Haberi Görüntüle

İŞTE KİMLİK BİLGİLERİ

Otel odasında 6 tabancayla yakalanan İsrail vatandaşının kimlik bilgileri operasyondan 2 gün sonra servis edildi. Mossad şüphelisinin Avitan Shalom adına düzenlenmiş İsrail kimliği taşıdığı anlaşıldı. 38 yaşındaki İsrailliden ele geçirilen dijital materyaller de inceleniyor.

Mossad ajanı şüphelisi Avitan Shalom

Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRÜP TAYLAND'A KAÇTILAR

İsraillinin otelde tabancalarla birlikte yakalanması, 6 yıl önceki suikastı akıllara getirdi. 21 Nisan 2018'de Filistinli Dr. Fadi el-Batş, sabah namazını kılmak üzere camiye gitmek için evinden çıktığında motosiklete binen iki kişinin saldırısına uğramış ve 14 kurşunla hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası suikastçiler patika yolları kullanarak Malezya'dan Tayland topraklarına geçmiş ve izlerini kaybettirmişti. 

Filistinli Fadi el-Batş

O dönem yayınlanan haberlere göre, Malezya'ya Sırbistan ve Karadağ pasaportlarıyla giren suikastçiler Mossad'ın 'Kidon' adıyla bilinen özel biriminde görevliydi. Suikast sonrası Tayland'a kaçarak izlerini kaybettiren Mossad ajanları, 2022 yılında Türk istihbaratının karşısına çıkınca çuvalladı. 

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

TÜRK İSTİHBARATINA YAKALANDILAR 

Gazzeli bilgisayar korsanı Ömer Albelbaisy'nin peşine düşen Mossad, ünlü hacker'ın Malezya seyahatini fırsat bilip onu Kuala Lumpur'da kaçırmak istemişti.

2022 Eylül'ünde gerçekleşen olayda anbean takipte olan Milli İstihbarat Teşkilatı, Malezya polisini Albelbaisy'nin kaçırıldığı adrese yönlendirmiş ve böylelikle Mossad'ın Malezya'daki hücrelerinden biri çökertilmişti.

Mossad şüphelisinin otel odasında 6 tabancayla yakalandığı son operasyon, İsrail ajanlarının Türkiye ve Malezya'da rahat hareket edemeyeceklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading