Yandex Metrica

Okul karnelerinde yeni dönem resmen başlıyor: İçerik değişecek! Peki yeni karne nasıl olacak?

Okul karnelerinde yeni dönem resmen başlıyor: İçerik değişecek! Peki yeni karne nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda dağıtılan sadece ders ve davranış notları içeren öğrenci karnelerinde içerik değişimine gitti. Yeni düzenlemede, ortaokul öğrencilerinin karnelerinde sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak. İşte detaylar...

Gündem

25.04.2024, 23:48

MEB tarafından ortaokul öğrencilerine, ders ve davranış notlarının yanında sosyal etkinlik katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. 

Akademik başarı ve sosyal etkinliklerin yer alacağı yeni tasarımlı karneler 2023/24 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlayacak.

Okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde ''bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif'' etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.

MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! Haberi Görüntüle

5 ANA DÜZEYDE İŞLENECEK

Öğrencilerin aldığı karnelerde sosyal etkinlikler, 'katılım, ürün ortaya koyma, persormans gösterme ve derece alma'' şeklinde 5 ana düzeyde işlenecek. 

Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştirdiği yere göre de "okul içi", "okullar arası", "ilçe geneli", "il geneli", "bölgesel", "ulusal" ve "uluslararası" olarak değerlendirilecek. 

Bu yeni düzenlemeyle öğrencilerin sadece ders notlarıyla değil, yağtığı sosyal etkinliklerle de ön plana çıkabilmesi hedefleniyor. 

Taksim metrosunda intihar mı oldu 26 Nisan? Taksim metrosu kapatıldı mı, neden? Taksim metrosunda intihar mı oldu 26 Nisan? Taksim metrosu kapatıldı... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERİN İLGİ VE BECERİLERİ ERKENDEN TESPİT EDİLECEK

E-Okul sisteminde tutulan öğrencilerin sosyal faaliyetlerine ilişkin kayıtlar, öğrencilerin eğitim kurumlarına yerleşirken yetenekleriyle ilgili rehberlik etmesi amaçlanmakta. Bu kapsamda, okul idaresi ve öğretmenler yeni gelen bir öğrencinin sporla yada sanatla ilgili olup olmadığı sisteme bakılarak görebilecek. 

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesine nasıl gidilir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut... Haberi Görüntüle

OKUL DIŞI ETKİNLİKLER DE KAYIT ALTINA ALINACAK

Öğrencilerin, MEB tarafından uygun görülen ve belirlenen kurum ve kuruluşlarda, velisinin bilgisi dahilinde, kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okul dışındaki merkezi veya mülki idare tarafından onaylanmış etkinlikleri de e-Okul modülüne işlenecek.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading