Yandex Metrica

Sitede Ara

Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar...

Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar...

Birçoğumuzun kâbusu haline gelen ödem nedir, vücuttan nasıl atılır? Ödemin tedavisi var mıdır, ödemle nasıl başa çıkılır? Merak edilen tüm sorulara cevap Diyetisyen Güneş Güler'den geldi...

Sağlık

09.05.2024, 02:36

Türkiye'de yüz binlerce vatandaşın kâbusu haline gelen ödeme ilişkin Diyetisyen Güneş Güler'den altın değerinde tavsiyer geldi. Ödem nedir, vücuttan nasıl atılır ve daha birçok soruya cevap veren Güler şunları şöyledi;

"Günlük yaşantının koşuşturmacası içinde, vücudumuzun bize gönderdiği sinyalleri bazen göz ardı edebiliriz. Ancak sağlığımızı anlamak ve korumak için bu sinyalleri tanımak ve anlamak son derece önemlidir.

Diyetisyen Güneş Güler

İşte bu noktada, genellikle göz ardı edilen önemli bir konu olan ödem, vücutta aşırı sıvı birikimi sonucu oluşan bir durumdur. Bu birikim, genellikle hücreler arasında veya doku boşluklarında meydana gelir ve fizyolojik bir sorunu gösterir. Ödem, aynı zamanda vücudumuzun çeşitli sinyallerini yansıtan bir durumdur. Peki ödem neden olur?

Ağızdaki iltihapları ondan daha iyi geçiren bir şey yok! Enfeksiyondan eser bırakmıyor Ağızdaki iltihapları ondan daha iyi geçiren bir şey yok! Enfeksiyondan... Haberi Görüntüle

ÖDEM NEDEN OLUR?

Eksiklikler fazlalıklar hastalıklar hayatın stresi ilaçlar hormonlar hepsi bizde ödem yapabilir yani ödem her şeyin habercisi olabilir... Peki ödem neden olur?

  • Yetersiz sıvı alımı: Ödemin en bilinen sebeplerinden su tüketimini anlatabiliriz su tüketiminin azlığı vücutta var olan suyu tutma amacıyla ödeme neden olabilir.
  • Fazla tuz alımı: İkinci en çok bilinen nedeni tuz alımıdır fazla tuz alımı suyu etrafında topladığı için ödeme neden olabilir.
  • Hastalıklar: Ödemin diğer nedenlerinden biri de hastalıklardır bu şeker hastalığı tansiyon hastalığı gibi durumların yanında kadın hastalarda menstrüasyon döngüde de ödemle karşılaşabiliriz.
  • Yetersiz protein tüketimi: Vücuttaki protein seviyesi sıvının dokulara sızmasını önleyen bit faktördür ve azaldığında dokulara sıvı sızması görülür kişilerde fazlaca bir ödem görülür.
  • Potasyum eksikliği: Ve ödemin bilinmeyen nedenleri arasında potasyum eksikliği vardır ıspanak muz avokado gibi potasyum açısından zengin gıdaların azlığından oluşabilir.
  • Lenfatik sistem: Ve bilinmeyen ama en önemli neden vücudun lenfatik sistemidir yani vücudumuzda sıvı dengesini sağlayan atıkları temizleyen sistemdeki tıkanıklıktır.

MHRS'de onaylı randevu dönemi! Onay verip gelmeyenler dikkat! İşte 10 soruda yeni sistem MHRS'de onaylı randevu dönemi! Onay verip gelmeyenler dikkat! İşte 10... Haberi Görüntüle

ÖDEMLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Unutmayın, her vücut farklıdır ve herkesin ödemle mücadele etme süreci farklı olabilir. Bu nedenle, kişisel sağlık durumunuza ve ihtiyaçlarınıza en uygun yaklaşımı belirlemek için bir sağlık uzmanıyla görüşmek önemlidir.

  • Dengeli beslenme
  • Hareket etme
  • Tuz tüketimini azaltma
  • Stres yönetimi
  • Yeterli sıvı alımı

Bunlara ek olarak özellikle:

Uzun süre ayakta kalan kişilerin ödemle mücadelesinde ayaklarının yüksek tutma yöntemi işe yarayacaktır kan akışını iyileştirdiği için ödem azalmasına yardımcı olacaktır.

Bitki çayları doktorunuz veya diyetisyeniniz kontrolünde içeceğiniz bitki çayları da yine ödem atmada önemli bir faktör olacaktır.

Lenfatik sistemi iyileştirmek güzel bir yöntem olacaktır bunlardan en pratiği sıcak duş sonrası soğuk duş almak veya bacaklara soğuk su uygulamak lenfatik süreci tetikleyecektir ve ödem atılımına yardım edecektir.

Önemli mücadelede az bilinen bu yöntemlerin yanı sıra iş sağlıklı yaşam tarzı seçimlerinde önemli olduğunu gördük sizce ölenle mücadelede en etkili yöntem hangisidir daha fazla bilgi almak veya önerilerde bulunmak için sağlık uzmanınıza danışmayı unutmayın."

Habere Tepki Ver

13

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Sağlık


Loading