Yandex Metrica

Öcalan serbest kalacak, Kandil'in talep ettiği bölgeler özerk olacak

Öcalan serbest kalacak, Kandil'in talep ettiği bölgeler özerk olacak

Erdoğan'a karşı adaylıkta "Ha Kılıçdaroğlu ha banyo terliği" diyen muhalifler, PKK elebaşlarına, Selahattin Demirtaş'a ve Kandil tarafından atanmış HDP'li militanlara teslim oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde artık "Özerklik o kadar da kötü bir şey değil" ifadesi yüksek sesle söyleniyor; Abdullah Öcalan'a özgürlük naralarına kimse ses çıkarmıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:37

HDP 14 Mayıs seçimleri öncesi Altılı Masa'yı teslim aldı. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı seçimlere Yeşil Sol Parti logosuyla katılacak ve cumhurbaşkanlığında da Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek. 

Parti tabanını Kılıçdaroğlu'nun arkasında konsolide etmek için aday çıkarmama kararı alan terör cenahı, son günlerde büyük bir özgüven içinde "Türkiye'yi böleceğiz" demesine rağmen muhalefetten ciddi bir tepki görmüyor. 

ABD destekli PKK'nın ülkeyi bölmek için ilk etapta planladığı 'özerklik' şartı, CHP tarafından kayıtsız şartsız kabul edilmiş durumda. 

Yerel yönetimlerin vergi toplayabilmesi ve merkezden bağımsız olması gerektiğine ilişkin daha önce pek çok çalışmaya imza atan CHP'de milletvekili Yunus Emre'nin sözleri, HDP planlarına ne kadar destek verdiklerini gözler önüne serdi. 

Katıldığı canlı yayında Emre, "Yerel yönetimlere özerklik getireceğiz. İktidara geldiğimizde hemen göreceksiniz" dedi. 

Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ EMREDER, KILIÇDAROĞLU YAPAR

Katıldığı hemen her programda Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya özgürlük vaat eden Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden yolladığı talimat niteliğindeki buyruklara harfiyen uyuyor. 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP tarafından 2021 Ekim ayında açıklanmış 11 maddelik Tutum Belgesi'ne işaret eden Demirtaş, Kılıçdaroğlu'na destek için bu şartların karşılanması gerektiğini kaydetmişti. 

Belgedeki maddeleri destekleyen Kılıçdaroğlu, okullarda seçmeli ders olarak zaten serbest durumdaki Kürtçeyi resmi dil haline getireceğinin işaretini verdi. 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki devlet okullarında eğitim-öğretim dilinin Kürtçeye dönüşmesi 'bölünmeyi kalıcı hale getirmeyi' amaçlayan PKK'nın temel hedefi durumunda. CHP yönetiminin şimdiye dek bu maddeye de bir itirazı olmadı. 

Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Danıştay Başkanlığı'na yeniden Zeki Yiğit seçildi Haberi Görüntüle

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

ÖCALAN İÇİN ÖZGÜRLÜK VAKTİ GELDİ

Geçtiğimiz günlerde HDP'yi ziyaret ederek seçim pazarlığını resmen başlatan Kılıçdaroğlu'nun PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin vaat verdiğine de kesin gözüyle bakılıyor. Zira Kılıçdaroğlu'ndan bu konuda güvence alan HDP'lilerin ardı ardına verdiği mesajlar toplantıda ne konuşulduğuna ilişkin önemli işaretler taşıyor. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'daki Nevruz etkinliğinde konuşurken "Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit kaldırılsın" çağrısında bulundu. Diyarbakır'daki Nevruz programında HDP'li Ahmet Türk ise "Abdullah Öcalan'ın özgürlük vakti gelmiştir" dedi. 

DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! Haberi Görüntüle

Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu? Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

100 YILLIK CUMHURİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

HDP'li Sırrı Süreyya Önder İzmir'deki Nevrut kutlamasında Öcalan'a selam gönderirken HDP'li Sırrı Sakık ise '100 yıllık cumhuriyeti değiştirmekten' bahsetti. 

İşte bir zamanlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen CHP'lilere "Mustafa Kemal'in itleri" şeklinde küfreden Sırrı Sakık'ın ibretlik mesajları:

"Biz bu sistemi değiştireceğiz. Bizim küçük hesaplarımız yok. Aslında dünkü açıklama bu. Biz masada oturup bir bakanlık, vekillik veyahut da bir cumhurbaşkanı yardımcılığı değil, biz 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz. Demokratik bir cumhuriyeti inşa edeceğiz. Önümüzdeki dönem bir özgürlük dönemi olacak. Bu özgürlüğü birlikte inşa edeceğiz. Kimlerle inşa edebileceksek onlarla da oturup konuşacağız. Kürtler diyor ki bizimle mücadele değil bizimle müzakere yapın. Bizimle oturun. Bizimle kavga değil, barış sağlayın."

MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme Haberi Görüntüle

Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Haberi Görüntüle

DURAN KALKAN: PRATİĞE DESTEK VERECEĞİZ

Türkiye'nin koşar adım sürüklenmekte olduğu bölünme sürecine en büyük destek ise HDP kadrolarının tepeden tırnağa kimlerden oluşacağına karar veren tek merci durumundaki Kandil'den geliyor. 

Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, örgütün propaganda aygıtlarındaki son röportajında Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptı. 

Kalkan, "AK Parti, MHP faşizmini yıkmak için mücadele edeceğiz. Böyle bir faşizmi yıkma eğilimleri, tutumları, siyasetleri destekleyeceğiz yani. Buna göre desteğimiz bu yönlüdür. Tabii. Güç katacak her türlü siyasi tutuma, söze pratiğe destek vereceğiz. Örgütlenerek destek vereceğiz. Tutumumuz böyledir yani. Seçimde biz bu temeldeyiz. Bu temelde siyaset yapanlara desteğimiz vardır" dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde "Erdoğan'a karşı banyo terliği aday olsa banyo terliğine oy veririm" diyen şuurlu ve bilinçli(!) muhalifler, şimdiye dek ne PKK/HDP söylemlerine ne de Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü pazarlığa bir tepki göstermedi.

Bölünme süreci aynı zamanda 'milliyetçi' olduğunu ileri süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de onayı ve bilgisi dahilinde gelişiyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading