Yandex Metrica

Öcalan için özel yasayı HDP/Yeşil Sol açıkladı: Koşullu salıverilmesi sağlanacak

Öcalan için özel yasayı HDP/Yeşil Sol açıkladı: Koşullu salıverilmesi sağlanacak

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile pazarlığında PKK yandaşlarına verdiği sözlerin mahiyeti merak edilirken, HDP/Yeşil Sol'un açıkladığı seçim beyannamesinde her şey ayan beyan ortaya çıktı: PKK'ya yönelik operasyonlara son verilecek. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış hükümlüler koşullu serbest bırakılacak.

Gündem

21.03.2024, 16:48

Altılı Masa'nın yedinci ortağı HDP/Yeşil Sol, seçim beyannamesini açıkladı. 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek PKK yanlıları, Türkiye'nin bütünlüğüne dinamit koymayı hedefleyen maddeler sıraladı. 

Seçimlere Yeşil Sol adıyla girecek HDP'liler PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 'koşullu salıverilmesini' sağlayacak düzenlemelerden bahsetti. 

Yeşil Sol'un ortakları HDP'li Mithat Sancar ve Pervin Buldan geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile pazarlığa oturmuştu. 

HDP yönetiminin Kılıçdaroğlu'ndan Öcalan'ın serbest bırakılacağına dair söz aldıkları iddia edilmişti. 

Pazarlık yürütülen toplantının ardından düzenlenen nevruz mitinglerinde HDP kadrolarının neredeyse tamamı, "2023 Abdullah Öcalan'ın özgürleştiği yıl olacak" iddiasını seslendirdi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP'nin PKK uzantılarına vaatlerinin mahiyeti merak konusu olurken herkesin gözü Yeşil Sol ve HDP'nin bugün açıkladığı seçim beyannamesine çevrildi. 

Terör örgütü PKK/YPG yanlılarının kürsüde kullandığı ifadeler milyonlarca vatandaşın şüphelerini haklı çıkaracak nitelikte oldu. 

200 metre derinlikteki Asos bölgesine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü 200 metre derinlikteki Asos bölgesine hava harekatı: Çok sayıda terörist... Haberi Görüntüle

OPERASYONLAR DURACAK, ÖCALAN SERBEST KALACAK

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar tarafından okunan bildiride Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik tüm operasyonları durdurması istendi. 

Aynı zamanda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin 'koşullu salıverilmesini' sağlayacak bir yasanın da hazırlanacağı belirtildi.

İşte o maddelerden birkaçı: 

  • Türkiye'nin Kürt sorununu bahane ederek Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği askeri operasyonlara son vereceğiz. 
  • Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız. 
  • Siyasi partilerin kapatılmasına son vereceğiz. 
  • Seçim barajını kaldırarak temsilde adaleti sağlayacağız. 
  • Seçime giren tüm partilerin hazine yardımı almasını sağlayacağız. 
  • Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen siyasi hükümlülerin 'koşullu salıverilmesi' önündeki tüm engelleri kaldıracağız.
  • Bütün yaşlı hükümlüleri salıvereceğiz. 
  • Cumhurbaşkanına hakaret suçunu yasalardan çıkaracağız. 
  • Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve zorunlu din dersini kaldıracağız. 
  • 'Erkek Yargıya' son vereceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni hayata geçireceğiz. 
  • Meclis'i kadınların, emekçilerin, halkların, gençlerin, LGBT'lerin meclisi yapacağız.
  • Toplumsal Cinsiyet Tutum Belgesi'ni yeniden uygulamaya koyacağız. 
  • Geri Gönderme Merkezlerini kapatacağız. 
Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü mü? 17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI MESAJ YOLLADI

HDP/Yeşil Sol'un beyanname açıkladığı etkinliğe eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Edirne Cezaevi'nden mesaj yolladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye halklarının, ezilenlerin umudu HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girerek parlamentoda çok daha güçlü bir temsiliyete, toplumun sorunlarının köklü şekilde çözümüne aday olduğunu bir kez daha ilan ediyor. Demokrasinin kurumsallaşması, toplumdan dışlanmak istenenlerin, emekçilerin ülke yönetimine katılarak kendi sorunlarını çözebilmesi ancak Yeşil Sol'un Meclis'te güçlü olmasıyla sağlanacaktır. Bugün ortaya konulan gerçekçi çözüm bildirgesi de ülkenin biricik umudunun Yeşil Sol olduğunu gösteriyor."

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

'KÜRT İTTİFAKIYLA REJİMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın "Güçlü demokrasiyi inşa etmek için buradayız. İttifaklarımızla birlikte değiştirmeye geliyoruz. Mutlaka başaracağız" dediği etkinlikte daha sonra HDP'nin diğer eş başkanı Pervin Buldan konuştu. 

14 Mayıs'ın büyük bir değişimin başlangıcı olacağını ileri süren Buldan, "Bugün yeni bir dönemin temellerini birlikte atıyoruz. Bu rejimi 14 Mayıs'ta sona erdireceğiz" iddiasında bulundu. Buldan şunları söyledi:

"Gümbür gümbür geliyoruz. Emek Özgürlük ittifakı ile, Kürt ittifakıyla, kadınlarla, gençlerle, Türkiye halklarıyla birlikte geliyoruz. Bu ülkede söz sahibi olmak isteyen gençlere söz veriyoruz, gençlerle değiştireceğiz. Bizim olanı, gasbedileni almaya, kazanımlarımızı büyütmeye geliyoruz. Ana dillerimizin özgürlüğünü her inanç ve kimliğin eşit yurttaşlığı esas alan yeni bir toplumsal sözleşme için geliyoruz. Parlamentoda en az 100 vekil dedik. Meclis’in yeni yüzleri bizler olalım. Yolunuz ve yolumuz açık olsun."

Ankara'da bir otelde düzenlenen etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Pelin Kahiloğulları, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, HDP'li Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, eski Devlet Bakanı Halil Ziya ile çok sayıda davetli katıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading