Yandex Metrica

O ülke taahhüt ettiği 10 bin konteynerden 1260'ını gönderdi!

O ülke taahhüt ettiği 10 bin konteynerden 1260'ını gönderdi!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimiz için taahhüt ettikleri 10 bin konteyner evden şu ana kadar 1260'ının sevk edildiğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar Dışişleri Bakanlığında düzenlediği haftalık basın toplantısında, ülkesinin, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı, kapalı mı 2024? Yurtiçi Kargo hafta sonu çalışıyor mu, kaça kadar? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı, kapalı mı 2024? Yurtiçi... Haberi Görüntüle

SEVKLER DEVAM EDECEK 

Sözcü Ensari, Katar'ın depremzedeler için taahhüt ettiği toplam 10 bin konteyner evden şu ana kadar 1260'ının depremden etkilenen bölgelere sevk edildiğini, bu hafta ve gelecek hafta 4 bin 845 evin nakledilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

Başkent Doha'daki Education City (Eğitim Şehri) ve Aspire Park'ın, depremden etkilenenler için 50'den fazla mobil tuvalet sağladığını ifade eden Ensari, ayrıca Katar Hava Kuvvetlerinin de hava nakliye uçakları ile Ürdün ve Almanya'dan Türkiye'ye acil yardım taşınmasına katkıda bulunduğunu söyledi. 

Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders işlenecek mi, yoklama alınır mı? Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders... Haberi Görüntüle

350 BİN KİŞİ FAYDALANDI 

Ensari, Katar Kalkınma Fonunun da Suriye'deki depremzedelere yardım etmek için Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerine desteğinin süreceğini belirtti.

Depremzedelere tüm malzemeleriyle birlikte büyük çadırların sevkiyatı amacıyla çalışıldığını kaydeden Ensari, bu çadırların depremzedeler için büyük barınaklar ve hastaneler olarak kullanılacağını dile getirdi. 

Katar yardım kuruluşlarının Suriye ve Türkiye'ye yardım sağlama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Ensari, bu yardımlardan faydalananların sayısının Suriye'de 1,3 milyonu, Türkiye'de ise 350 bini aştığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading