Yandex Metrica

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu?

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın görev süresinin dolmasının ardından 5 adaylı Yargıtay Başkanlığı seçimi başladı. Başkan adayları arasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk de yer alıyor. Yargıtay Başkan adaylarının kim oldukları ise merak ediliyor. Peki Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu?

Gündem

26.04.2024, 22:25

Mehmet Akarca'nın Yargıtay Başkanlığı'ndaki 4 yıllık görev süresi doldu. Yeni başkanın belirlenmesi için Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Yargıtay'da başkanlık seçimi sonuçları beklenirken adayların kim oldukları ise merak ediliyor. Başkan adayları arasında 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk de yer alıyor. Peki Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu?

Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi kesinlikle yapılmamaktadır Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi... Haberi Görüntüle

MUHSİN ŞENTÜRK KİMDİR?

Muhsin Şentürk 3. Ceza Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu. 

Muhsin Şentürk, 1968 yılunda Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminden sonra üniversitede Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Mezuniyetin ardından Ankara hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Muhsin Şentürk, sırasıyla Kars Susuz, Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay 3.Ceza Dairesi tetkik hakimliği, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

Muhsin Şentürk dairede en kıdemli üye olarak başkanvekilliği görevini de yerine getiriyordu. 

Yargıtay üyeliğine 2012'de seçilen Muhsin Şentürk, evli ve iki çocuk babası.

Muhsin Şentürk kimdir Yargıtay Başkanı kim oldu.jpg

23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep Bastık konseri nerede, ne zaman yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep... Haberi Görüntüle

YARGITAY BAŞKANI ADAYLARI

Mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylar arasında. 

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

YARGITAY NEDİR? 

Yargıtay ya da Temyiz Mahkemesi, Türkiye'nin dört yüksek yargı organından birisidir. Adli yargı ilk derece mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading