Yandex Metrica

Muhalif gazeteci CHP'nin ‘oylar çalındı’ provokasyonuyla ilgili yalanı ortaya çıkardı: Listeleri hatalı!

14 Mayıs Pazar günü vatandaşlar sandığa giderek iradesini ortaya koyup seçimini yaptı. Çıkan oyların sonucunda yenilgiye uğrayan Yedili Masa bu durumu kabul etmeyerek provokasyona soyundu. Muhalif kesim ‘oylar çalındı’ algısına girişerek halkı galeyana getirmeye çalıştı. Muhalif gazeteci Timur Soykan da Halk TV yayınında bu iddiaları çürüttü.

Gündem

21.03.2024, 17:33

13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından ağır bir yenilgiye uğrayan muhalefet tarafı, başarısızlığına kabul etmek yerine birçok provokasyona başvurmuştu.

İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

"ALGI DEŞİFRE EDİLDİ"

Provokatörler, CHP’nin herkesin kendi sandığına ulaşabileceği ‘Sandık takip Sistemi’ görüntülerini, oy sayılarını değiştirerek sosyal medyada paylaşıp; ‘oylar çalındı’ algısı yürütmeye çalışmıştı. Yapılan takip sistemi üzerideki sayıların kolay bir şekilde değiştirilebileceğini göstererek bu algıyı deşifre etmişti. Muhalif gazeteci Timur Soykan da Halk TV yayınında, oyların çalınmadığını ve CHP listelerinin hatalı olduğunu açıkladı. YSK sistemindeki tutanağın doğru olduğunu söyleyen Soykan, “CHP, YSK verilerini kendi sistemine yanlış yazmış” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading