Yandex Metrica

Meral Akşener'in 28 Şubat yalanı patladı! İşte gündeme bomba gibi düşen video: "Refah-ana koalisyonunu ben yıktım"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında yayın arası konuşmaları ve flaş itirafları ortaya çıktı. Dönemin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener, yaptığı açıklamada, ''Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığı dönemimde 45 il gezmişim. Refah-Yol hükümetini ben yıktım. 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim hep Teşkilat Meclisi'nde yürümekti. Bakanlık torbadan çıktı hakikaten. İzleyin o Ramazan Bayramı dönemini. O görüşmeler esnası.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

28.02.2024, 15:12

28 Şubat darbesi döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan ve darbenin karşısında durduğunu iddia eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 32. Gün isimli programda gazeteci Mehmet Ali Birand ile yayın arasında yaptığı 'gizli' görüşme ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

"REFAH-ANA KOALİSYONUNU BEN YIKTIM"

Kendisini "iyi bir örgütçü" olarak tanımlayan Akşener, Refah Partisi'nin kurduğu koalisyonu yıktığını itiraf ediyor.

Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Haberi Görüntüle

28 ŞUBATÇILARLA KİRLİ İŞ BİRLİĞİ

Akşener'in yayın arasında yaptığı ve oldukça ses getirecek açıklamaları ise şöyle:

Akşener: "İşini beceremeyen insanları siz taşıyabilir misiniz? O soruyu hiç sormadılar. Ben Kadın Kolları Genel Başkanlığımda 8 ayda 45 il gezmişim. Refah Partisi-Ana Koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım. 50 kadını dökemediler. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı. İzleyin, hatırlayın o Ramazan bayramı şeker bayramı dönemini hatırlayın. Bekleyelim görelim."

Birand: "Toplam kaç kişi karışmış? 58 falan deniyor ama."

Akşener: "Tam bilmiyorum ben. Bir tek Erbakan'a verildi MİT dosyası Tansu Hanım'da da yok. Bilgim yok, MİT vermiş dosyayı. Başbakanlığa bağlı."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Şubat'ı, "kendisinin de aktif olarak ancak karşı bir şekilde içinde yer aldığı süreç" olarak tanımlamıştı.

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

AKŞENER'İN 28 ŞUBAT TEZATLIĞI

Akşener'in 'gizli' çıkışı akıllara, sözde karşı olduğu 28 Şubat sürecine ilişkin Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün programında yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Akşener'in o gün yaptığı açıklamalar da darbeye karşı durmadığını gözler önüne sermişti.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?


Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulamayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading