Yandex Metrica

Memurlara sakal serbest mi oldu? Mevzuatta değişiklik yapıldı!

Memurlara sakal serbest mi oldu? Mevzuatta değişiklik yapıldı!

Memurlara sakal serbest mi oldu sorusu tüm kamu çalışanlarının gündeminde yerini aldı. Danıştay tarafından geçtiğimiz yıllarda ele alınan ve değerlendirilen memurlarda sakal serbestliği, yeni mevzuatta açıklandı. Peki memurlara sakal serbest mi oldu? Mevzuatta değişiklik yapıldı!

Gündem

02.04.2024, 01:37

Memurlar tarafından gündemde yerini alan sakal serbestliği için açıklama yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan memurların kılık ve kıyafetine dair yönetmelik mevzuatında ifade edilen saç, sakal ve kıyafet yönergeleri, yeni mevzuatta açıklandı. Peki memurlara sakal serbest mi oldu? Mevzuatta değişiklik yapıldı!

Mide balonu hayatını kabusa çevirdi! Hastaneye ödediği para dudak uçuklattı Mide balonu hayatını kabusa çevirdi! Hastaneye ödediği para dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

MEMURLARA SAKAL SERBEST Mİ OLDU?

Danıştay On ikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile "Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz" ibaresi iptal edildi. 

Danıştay, 2020 yılında da mevzuatta yer alan "Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir" ibaresinin iptaline karar vermişti.

>MEVZUATI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading